19.04.2024 22:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Володимир Чемерис: ліквідація «моральної» комісії відповідає суспільним настроям

Законопроект про фактичну ліквідацію діяльності Національної комісії з питань захисту суспільної моралі є цілком логічним документом, який відповідає суспільним настроям, адже не можна нав’язувати суспільству критерії моралі. Таку думку в коментарі журналістам висловив правозахисник Володимир Чемерис.

«Я думаю, що ця комісія буде ліквідована, адже ще формування державного апарату після обрання президента Януковича передбачало ліквідацію цієї комісії. Але оскільки існування комісії визначено законодавством, я думаю, що законопроект, запропонований Міністерством юстиції знайде підтримку Верховної Ради», — зазначив В.Чемерис.

За його словами, будь-які інституції не мають права нав’язувати людині розуміння поняття суспільної моралі.

«Я не думаю, що хтось повинен нав’язувати критерії моралі суспільству. Справа в тому, що є зовсім інші розуміння даного поняття. Свободу людини ніхто не має обмежувати – ні церква, ні державні інституції, людина має бути вільною у своїх діях. Єдине, що людина не має права скоювати злочини, і за злочини, звісно, передбачено покарання», — наголосив правозахисник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів пропонує вилучити з  закону «Про захист суспільної моралі» положення про статус та засади діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Відповідний проект закону був розроблений Міністерством юстиції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-05-2012 14:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100