3.05.2024 01:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У місті Вишневе 8 опозиційних кандидатів у мери не зареєстрували

У місті Вишневе, що на Київщині, 8 потенційних кандидатів у мери міста втратили можливість обиратися, їм відмовили у реєстрації.

Причини 2, кажуть у місцевому тер виборчкомі: конференції з висування кандидатів провели у Києві, а нібито мали зробити це у Вишневому. І друга — документи були складені з помилками.

«Кілька партій подали документи з помилками. Міська партія не має право висувати свого кандидата на пост мера міста, вони повинні отримати дозвіл від районної партії, ось кілька політичний партій допустили такі помилки», — каже голова ТВК м. Вишневе Володимир Ніколаєнко.

Усі восьмеро кандидатів у мери, яким відмовлено, представники опозиційних партій. Термін подачі документів сплив 18 листопада. Рішення про відмову у реєстрації ТВК ухвалила фактично в останній день.

Одному з кандидатів пощастило вибороти своє право на участь у виборах міського голови у столичному Адміністративному суді. Феміда визнала рішення ТВК не правомірним. Натомість, виборча комісія збирається не виконувати його, а оскаржувати в Апеляційному суді.

«Навіть, якщо вони мене зареєструють, якщо я виграю цей суд, вони зареєструють мене 26-го, рішення видадуть на руки 27-го, в мене не буде ні членів рільничої комісії, ні спостерігачів, не буде відкрито рахунку, фактично, я буду позбавлений в повній мірі скористуватися конституційним правом на ведення якоїсь агітації», — скаржиться незареєстрований кандидат від «Європейської партії» Юрій Лісничий, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-11-2011 18:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100