20.04.2024 06:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

США назвали Голодомор одним з найбільших злочинів комунізму

Прес-секретар президента США зробив спеціальну заяву з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору в Україні, повідомляє «Спротив».

"У той час як ми відзначаємо 20-у річницю незалежності України, що стала проявом сили духу та рішучості народу України, ми також згадуємо жертви, понесені 75 років тому під час катастрофічного голоду, який отримав назву Голодомор – або «смерть від голоду», — йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому.

«Ця жахлива трагедія, що сталася в результаті навмисного захоплення врожаю і господарств по всій Україні Йосипом Сталіним, була одним з найбільших злочинів комунізму», — наголошується в заяві.

За словами прес-секретаря Білого дому, «сьогодні американці приєднуються до народу України і українців по всьому світу, щоб згадати всіх, хто постраждав і поніс безглузду смерть внаслідок голоду, організованого людьми».

«США цінують дружбу між нашими народами і висловлюють свої глибокі співчуття з цього сумного випадку», — заявляє прес-секретар президента США.

Нагадаємо, пам’ять мільйонів жертв геноциду 1932-33 років в Україні та за кордоном вшанують 26 листопада.

За часів панування режиму Януковича частина меморіальних табличок з назвами сіл, вимерлих під час Голодомору, в Калиновому гаю, в самому центрі столиці  України була знищена невідомими вандалами. А з офіційного інтернет-представництва президента у лютому 2010 року на тривалий час зникли кілька розділів, серед яких — «Голодомор».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-11-2011 20:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100