27.04.2024 06:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Тимошенко в камері є плазмовий телевізор, кондиціонер та душ. Фотоколаж

Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін спростував інформацію про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко сидить у холодній камері без елементарного комфорту.

«Не вірте інформації, яку розповсюджують окремі ЗМІ та окремі політики. Це брехня. Цинічна і зухвала. Юлія Тимошенко утримується в камері площею 22 кв. м, де є все: кондиціонер, душ, гаряча вода, туалет, плазмовий телевізор, ортопедичні матраци на ліжку, меблі єврорівня, холодильник», — сказав Кузьмін в інтерв'ю газеті «Комсомольская правда в Украине».

Заступник генпрокурора нагадав, що стосовно Тимошенко слідчі Генпрокуратури розслідують три кримінальні справи.

Першу — за фактом організації в 2003 році передання хабаря суддям Верховного суду України з метою винесення необхідних їй рішень. Другу — за фактом перевищення влади: як народний депутат України Тимошенко з групою депутатів у 2003 році увірвалася до будівлі київського СІЗО N 13. При цьому, за словами Кузьміна, вона не лише перешкоджала нормальній роботі установи, погрожувала співробітникам СІЗО, а й одному з них, офіцеру, сама заподіяла тілесні ушкодження. Третя справа стосується нецільового використання 200 мільйонів євро, отриманих від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу і придбання за завищеними цінами автомобілів «Опель Комбо» під виглядом медичного обладнання.

Ще шість кримінальних справ розслідує Державна податкова служба. Крім того, СБУ проводить досудове слідство за фактом замаху Тимошенко на витрачання бюджетних коштів у сумі 405 мільйонів доларів.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд м.Києва визнав колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко винною у перевищенні посадових повноважень під час підписання газового контракту з РФ у 2009 році. Її засуджено до 7 років позбавлення волі із забороною протягом трьох років займати посади на державній службі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2011 23:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100