25.04.2024 03:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кабмін пікетуватимуть проти обмежень права на мирні зібрання

Представники громадськості розпочнуть пікетування Кабінету міністрів України 9 грудня 2011 року об 11.00 на знак протесту проти системних порушень державою фундаментального права на мирні зібрання.

Про це інформують «Спротив» організатори всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!»

У повідомленні ініціаторів пікету наголошується: «Останні акції соціального протесту у Києві, Донецьку та інших регіонах країни засвідчують, що суди, чиновники та правоохоронні органи вдаються до відверто протизаконних дій з метою придушення мирних акцій протесту.

Зокрема, чиняться спроби розігнати акції протесту чорнобильців, які вимагають виконання судових рішень, виплати заборгованих пенсій пільговикам усіх категорій та припинення антисоціальних «реформ» українського уряду. Демонтаж намету голодуючих у Донецьку чорнобильців закінчився трагічною смертю одного з учасників голодування. Висновки тимчасової робочої групи Громадської ради при МВС України засвідчили недоведеність факту невинуватості міліції, а також низку порушень з боку правоохоронців при забезпеченні громадського порядку.

У Києві міліція забороняє голодуючим інвалідам-чорнобильцям ставити намети, що суперечить міжнародному праву, рішенням Європейського суду з прав людини, що є джерелом права в Україні та діючим законам. Існує рішення Шевченківського райсуду столиці, згідно з яким представники Партії Регіонів отримали дозвіл на облаштування наметового містечка саме в тому місці, де зараз триває чорнобильська акція. Це створює реальну загрозу для життя та здоров’я голодуючих громадян, які змушені цілодобово знаходитися на морозі, перебуваючи у вкрай важкому фізіологічному та психологічному стані.

«Громадськість вимагає припинити усталену практику протизаконних обмежень права на мирний протест. На знак протесту проти свавілля буде організована мирна театралізована акція протесту.

У цей же час у Верховній Раді новопризначений міністр внутрішніх справ звітуватиме перед народними депутатами про «донецькій інцидент», – повідомляється в повідомленні.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-12-2011 23:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100