29.03.2024 17:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як Верховна Рада у 2011 році розкрадала на держзакупівлях бюджетні кошти

Ми проаналізували на що народні обранці витрачають гроші платників податків.

Комп’ютери-моноблоки по 11 тисяч гривень для нардепів. Їх придбали нібито для того, щоб нардепи могли читати законопроекти не в друкованому вигляді для економії паперу, але вартість комп’ютерів перевищує вартість паперу, який Верховна Рада може витратити на законопроекти за п’ять років. До того ж придбані комп’ютери настільки потужні, що на них можна грати в сучасні відеоігри, а не використовувати як банальні рідери. До того ж до кожного з них придбано ще й принтери по 1,6 тисяч гривень за штуку.

Ремонт паркану за 520 тисяч гривень. За словами самого Литвина, саме стільки коштувала заміна старої огорожі з боку проїжджої частини вул. Грушевського. Ми потім ледь не з лупою вивчали скільки ж метрів невисокої огорожі було реально замінено. Якщо якісь злостивці фарбу штучно не здирали і іржу не підкладали, то мова йде десь про 20 метрів залізного паркану висотою менше півтора метри. За такі гроші цей шматок паркану можна було б вкрити ще й позолотою в палець. Можливо хтось свій палець і позолотив.

Страхування кожного нардепа за 10 тисяч гривень. Литвин визнав, що ця страховка призначена для виплати тільки у випадку смерті народного депутата. При цьому розмір виплати невідомий. Але депутати у нас не мруть косяками на робочому місці. А 4,5 мільйони гривень. з наших кишень лише за один рік щезли в шлунку страхової компанії братів Буряків, один з яких до того ж народний депутат.

Десять чайних столиків і один буфет за 228 тисяч гривень для парламентського готелю «Київ». Цинізм навіть не стільки в ціні: понад 20 тисяч гривень за один предмет, а в якості меблів — вони оздоблені платиновою та срібною фольгою.

Стільці по 7 тисяч гривень для парламентського готелю «Київ».

800 тисяч гривень радіостанції нардепа Андрія Деркача (Партія регіонів) за новинні випуски та інтерв’ю з нардепами.

Обладнання для парламентської телестудії за 8 мільйонів гривень. А навіщо платникам податків утримувати цей телеканал взагалі? Прямі трансляції з Ради можна вести набагато дешевше.

2 мільйони гривень за трансляцію «Ради» на Європу.

24 мільйони гривень за проживання нардепів та проведення прийомів в парламентських готелях і парламентській їдальні. А чи живуть вони в цих готелях насправді?

Проекти скляного даху над внутрішнім двориком парламенту та нової 9-поверхової офісної будівлі за 3 мільйони гривень. На фото видно дірку дворику позад головного куполу, який пропонують засклити для комфортного спілкування нардепів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-12-2011 13:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100