29.03.2024 10:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна проживе без російського газу — регіонал Володимир Зубанов

Україна здатна обійтися без споживання російського газу. Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов, повідомила прес-служба партії.

«Я налаштовую всіх, що Україна може відмовитися від російського газу. Наприклад, вдесятеро менше енергії споживають лампи розжарювання, тобто 1,5 мільярда кубів газу ми заощадимо лише на освітленні. 20 мільярдів ми видобуваємо самі», — уточнив він.

Також регіонал послався на думку фахівці, що 7-10 мільярдів можна видобувати на шельфі. «Плюс існує скраплений газ. 8 мільярдів ми можемо отримувати з інших джерел», — зауважив Зубанов. За його словами, у випадку, якщо наша країна додатково наростить видобуток вугілля на рівні 10 мільйонів тонн, це означає економію газу на рівні 7 мільярдів кубів.

«Я вважаю, що 30 мільярдів кубів газу власного видобутку — цілком достатньо. А разом із вугіллям та атомною енергією можна піти від російського газу і не залежати від нього», — додав політик.

На його переконання, наша країна має домогтися ліквідації пункту в газовому договорі з Росією, де йдеться про штрафні санкції. «300% штрафів треба прибрати з договору, який підписала Юлія Тимошенко. Тоді ми могли б купувати гарантовані 33 мільярди, а необхідні 20, 15. І нехай той газ буде за ціною 416 доларів, ми витримаємо», — додав політик.

Разом із тим, на переконання Зубанова, за ціни газу 416 доларів за тисячу кубів стає рентабельним видобуток вугілля на Донеччині, на Львівщині і на Дніпропетровщині.

«Чого ми тримаємося за газотранспортну систему взагалі? Ми завжди сподівалися на дешевий газ і знищили практично вугільну галузь нашої держави, знищили теплові електростанції, які були пристосовані на роботу на вугіллі, а зараз — до роботи на газі, і тому їх треба переобладнувати сьогодні, а це величезні кошти», — наголосив парламентарій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2012 12:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100