26.04.2024 15:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ПРиБЮТівці зобов'яжуть операторів мобільного зв'язку відключити 80% телефонів українців

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9695 від 12 січня 2012 року ініційований народними депутатами Юрієм Мороко (ПР) і Віталієм Коржем (БЮТБ) про внесення змін до закону України «Про телекомунікації» щодо запобігання користування терміналами, законність ввезення яких на територію Україну не підтверджена. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР, повідомляє «Спротив».

Законопроект передбачає створення і введення узагальненої бази даних, а також умов обслуговування терміналу в телекомунікаційних мережах. «Термінал обслуговується в телекомунікаційних мережах за наявності його ідентифікатора в базі даних ідентифікаторів або в базі даних терміналів, тимчасово дозволених для обслуговування в телекомунікаційних мережах. У разі не підтвердження протягом 90 календарних днів, з дати першої реєстрації в телекомунікаційній мережі терміналу, телефон переводиться в базу даних терміналів, не дозволених для обслуговування в телекомунікаційних мережах», — йдеться в тексті законопроекту.

У разі, якщо мобільний термінал протягом 90 днів не був зареєстрований в Україні, оператор припиняє обслуговування в телекомунікаційній мережі терміналу. Так само, до обов'язків оператора буде входити перевірка реєстрації терміналу.

Крім того, згідно з текстом законопроекту, оператори мобільного зв'язку будуть відключати вкрадені або загублені телефони.

Нагадаємо, що з 1 липня 2009 року в Україні заборонено продавати ті мобілки, які не зареєстровані у спеціальній базі даних Українського державного центру радіочастот (УДЦР).

Відповідне рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку України було прийнято ще 5 лютого 2009 року.

За допомогою цієї спеціальної бази чиновники намагаються побороти сірий імпорт телефонів, який складає близько 80% усіх завезених у країну «трубок». Але для потенційних покупців мобілок такі нововведення означають, що треба ретельно перевіряти товар.

Код ІМЕІ — це міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання, який складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і слугує для його ідентифікації в мережі оператора.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-01-2012 16:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100