28.03.2024 13:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Уряд Азарова подав до Ради закон, щоб більше красти

Корумпований уряд Азарова продовжує тенденцію до переведення в ручний режим процедури тендерних закупівель зі зменшенням поінформованості громадськості, повідомляє «Спротив».

На сьогоднішній день оприлюднення інформації щодо тендерних закупівель, зокрема, у «Віснику державних закупівель» є дуже важливим фактором у розумінні того, як влада здійснює витрати державного бюджету. Для правоохоронців перечитування «Вісника державних закупівель» нагадує швидше перечитування кримінальної справи про корупційні дії, оскільки цілком очевидно, що велика кількість закупівель в одного учасника є схемою, за якою лобіюється «братська» структура з явним завищенням суми, необхідної для закупівлі.

Казнокради з уряду Азарова вирішили на цьому не зупинятися і хочуть далі змінювати законодавство так, щоб було більше можливостей безконтрольного використання бюджетних коштів та закритості цього процесу.

Уряд вніс у Раду законопроект №9634 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель». Даний законопроект передбачає звільнити від процедури тендерних закупівель, і перевести в режим закупівлі в одного учасника, серед іншого, наприклад, «придбання, оренду землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі, іншого нерухомого майна».

Заміна чинної редакції пункту 1 статті 10 закону, згідно з якою «замовник безоплатно оприлюднює на веб-порталі уповноваженого органу в порядку, встановленому цим законом, інформацію про закупівлю…» новою нормою, відповідно до якої «замовник надає для оприлюднення на веб-порталі уповноваженого органу (яке здійснюється безоплатно) в порядку, встановленому цим законом, інформацію про закупівлю…», є небезпечною, оскільки не передбачає обов’язкового оприлюднення всієї інформації про здійснення закупівлі, як того вимагає чинна норма.

Корупційність деяких норм в запропонованому уряді законопроекті, зокрема, підтверджує і висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-02-2012 12:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100