27.04.2024 02:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європейські посли заступились за представника Євроcоюзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейру

Після нападок українського Міністерства закордонних справ на голову представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри посли Євросоюзу в Україні заступились за представника ЄС.

«Посли держав-членів Європейського Союзу, акредитовані в Україні, висловлюють цілковиту солідарність з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою та вітають заяву речниці Високого представника/віце-президента Кетрін Ештон, в якій стверджується, що він надалі має цілковиту довіру Європейського Союзу, її підтримку та підтримку Європейської служби зовнішньої дії», — сказано у спільній заяві послів держав-членів ЄС в Україні, яку 5 березня 2012 року було поширено представництвом ЄС в Україні на прохання самих послів ЄС, які є акредитовані в Україні.

У кінці лютого МЗС України поширило заяву, у якій розкритикувало публічні заяви Тейшейри, звинувачуючи його у тому, що він начебто виходить за рамки повноважень дипломата.

Причиною заяви з боку МЗС стали слова Тейшейри про те, що президент України Віктор Янукович не виконує взяті на себе зобов'язання перед ЄС про проведення економічних реформ, боротьбу з корупцією і покращення інвестиційного клімату.

В офісі верховного представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки та віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон стали на захист посла Тейшейри, назвавши критику МЗС на адресу посла «необґрунтованою і безпідставною».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-03-2012 8:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100