25.04.2024 16:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Обіцянка — цяцянка, дурням радість. Янукович за день наобіцяв на 16 мільярдів

На реалізацію більшості соціальних ініціатив президента Віктора Януковича в поточному році буде потрібно близько 16 мільярдів гривень.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко журналістам 7 березня 2012 року.

«Що стосується надходжень і видаткової частини, то ми повністю обрахували ці ініціативи. Якщо не рахувати стимули з іпотечного будівництва, то разом з виплатами за вкладами (Ощадбанку СРСР), це близько 16 мільярдів гривень цього року», — сказав він.

«Ці речі повністю обраховані Міністерством фінансів. Міністерство фінансів має на це кошти», — додав Тігіпко.

На його думку, необхідне фінансування можна забезпечити, зокрема, введенням так званого «податку на розкіш», а також є можливість для збільшення надходжень до держбюджету від митниці.

Президент Віктор Янукович запропонував чотири нових соціальних ініціативи, серед яких скасування пільг, збільшення доходів та введення податку на багатство.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

«Я пам'ятаю кожне зобов'язання перед громадянами і буду послідовно крок за кроком їх виконувати. Я буду вимагати від уряду збільшення заробітної плати працівникам бюджетного сектору, пенсії, та інші соцвиплати», — сказав Янукович.

«Так розмір прожиткового мінімуму на одну особу зросте в середньому на 14%», — пообіцяв він.

Першим стратегічними напрямком соцреформ Янукович назвав «відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян».

«Нам потрібно максимально скасувати пільги для тих, хто цього не потребує», — заявив Янукович, що на його думку має «поліпшити атмосферу в суспільстві».

Другим напрямком він назвав запровадження механізмів розподілу результатів економічної діяльності, які б стримували подальшу поляризацію суспільства. «Серед шляхів досягнення цієї мети запровадження податку на багатство».

Третьою ініціативою Янукович назвав перехід «від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг». «Перехід до створення можливостей замість долання наслідків», — зазначив він.

Четвертим напрямком Янукович назвав «сприяння ефективній зайнятості та створення робочих місць». «Працездатні особи мають повною мірою забезпечувати потреби себе та сім'ї… завдання робочих місць не треба розуміти як самоціль, а як засіб реалізації масштабної стратегії модернізації».

За його словами, робочі місця треба створювати в галузях, які нададуть «максимальний ефект», а «пріоритет у створення робочих місць треба віддати національному бізнесу».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2012 20:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100