25.04.2024 08:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович практикує публікацію указів заднім числом

Адміністрація президента Віктора Януковича практикує видачу указів, які не виходять на сайті президента.

Про це пише у своєму блозі на «Українській правді» журналіст Сергій Лещенко.

«Інколи їх (укази) туди завішують заднім числом, майже через два місяці після підписання – щоб не привертати до них увагу», — пише він.

Минулого місяця адміністрація надала актуальний список радників президента. Серед них не значився російський охоронець Януковича В'ячеслав Заневський, який відповідав за весь комплекс небачених заходів безпеки гаранта.

 

 

При цьому журналіст відмічає, що указу про звільнення Заневського, оформленого як радника президента, не було.

На запит журналіста до АП — з проханням надати скановану копію указу про відставку Заневського – був наданий указ про звільнення головного охоронця, який вийшов 29 грудня 2012 року під номером 774.

На сайті президента дійсно є такий указ. Проте якщо забити в Google лінк цього загадкового указу – http://www.president.gov.ua/documents/15435.html, то пошукова система його не знайде.

"Це значить, що веб-сторінка зовсім нова і не була «закешована», — пише журналіст.

Крім того, цього указу президента немає в базах законодавства ні на сайті Верховної Ради, ні на сайті «Ліги».

Веб-сторінка указу про звільнення російського охоронця, який було видано начебто у грудні, в своїй адресі має цифри «15435».

А указ з цифрами на дві менше, «15433» датований 15 лютого! Указ з цифрами «15438» вийшов 18 лютого.

Тобто веб-сторінку з указом про звільнення Заневського створили на президентському сайті між 15 та 18 лютого 2013 року, через півтора місяці після виходу самого указу.

«Непублікування указу на сайті президента при тому, що існує паперова версія – це скандал. Але в адміністрації вирішили бути хитрими — і розмістили указ онлайн тільки зараз. Так само заднім числом було додано на сайт президента укази про звільнення з посад радників Валерія Коновалюка і Леоніда Кожари», — зазначає Лещенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2013 0:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100