28.03.2024 16:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українець Стів Демітро балотується на посаду судді у США. Відео

20 березня 2012 року у США відбудуться попередні вибори. Обиратимуть президента, посадовців до державних і місцевих органів влади, а також голосуватимуть за кандидатів у судді, повідомляє VIDIA.

Цього року вперше на посаду судді району Кук в штаті Іллінойс балотується Стів Демітро, який має українське походження. Стефан ріс у багатодітній родині, з молодих років намагався самостійно заробляти на життя і власними силами здобув юридичну освіту. Його матір була українською емігранткою та активною учасницею української громади в Чикаго. Стефан Демітро є членом ради директорів Українського Національного музею в Чикаго.

Починаючи з осені 2011 року, Стів Демітро за підтримки кредитової спілки “Самопоміч” разом з волонтерами розпочав передвиборчу кампанію. Найбільші за чисельністю етнічні групи в Америці мають велику кількість представників в американському Конгресі, серед посадовців в місцевій владі, на рівні штату та федеральному рівні. Коли ж на ці посади потрапляли українці, їх позитивну політичну роль відчувала не тільки діаспора, але і сама Україна.

Під час всієї виборчої кампанії та на зустрічі з українцями Чикаго Стів Демітро заручився підтримкою Конгресмена Майкла Куиглі.

Також Стіва, як близького друга, прийшли підтримати відомий політичний діяч Чикаго Петрік Томпсон та зірка американського хокею Кліф Карел, батько якого український емігрант.

Велику надію стів покладає на українську громаду в Чикаго, адже багато хто з українських емігрантів мають право голосувати на виборах у США. Обрати “свого”, тобто українця на посаду в державних органах влади, це не тільки престиж для діаспори, але і шлях до нових можливостей для української громади.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-03-2012 11:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100