26.04.2024 09:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Родичі Чорновола хочуть з’ясувати справжню причину його загибелі

Родичі покійного Вячеслава Чорновола, вперше з 1999-го року, змогли задати питання Володимиру Куделі – водієві, який спровокував аварію, де загинув лідер Народного руху України і кандидат в президенти Чорновіл.

Куделя визнає себе винним у ДТП, але сім'я Чорновола все одно не вірить. У обвинуваченого дуже багато прогалин в пам'яті. Він не пам'ятає як після аварії давав розгорнуте інтерв'ю популярній газеті – єдине, що вийшло тоді у пресі.

Чорноволи стверджують, що Куделя плутається і в своїх свідченнях щодо самого ДТП. Він неодноразово переінакшував свідоцтва, які до того ж не збігалися зі словами інших свідків.

Тарас Чорновіл допускає, що Куделя змусили взяти на себе цю вину, тому що 13 років тому на ньому «висіла» інша кримінальна справа (про крадіжку зерна), яку згодом закрили.

«Куделя – просто як людина, що опинилася на гачку, бо мала певні звинувачення, які можна було знищити, щоб вони десь пропали. Людина, яка повинна був взяти на себе відповідальність, маючи гарантії, що покараний не буде», – вважає Тарас Чорновіл.

Сам підсудний такі припущення заперечує. А на запитання, чому він, досвідчений шофер, взявся вночі розгортати на вузькій дорозі КАМАЗ з причепом, всупереч правилам дорожнього руху, відповідає просто: «Можна було розвернутися. Це експеримент потім показав».

Куделя визнав свою провину в ДТП, але покарання – від 3 до 15 років в'язниці, не отримає. Термін давності по цьому злочину минув.

Чорноволи наполягають, що справу слід перекваліфікувати за іншою статтею – теракт проти державного діяча. Хоча за роки слідства прокуратура так і не виявила ознак замовного вбивства.

Тарас Чорновіл розповів, що, за три дні до загадкової смерті, генерал Юрій Кравченко обіцяв йому розкрити страшну правду про батька. «Він підійшов до мене і сказав фразу: Тарас, ти мене звинувачуєш у смерті батька, бог дасть, залишуся живий, я тобі все розповім. Ти за голову візьмешся», – розповів Чорновіл.

25 березня 2012 року виповнюється 13 років з дня загибелі В'ячеслава Чорновола.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-03-2012 21:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100