29.03.2024 03:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тоталітарний законопроект, який унеможливлює мітинги буде ухвалений вже 12 квітня

Cкандальновідомий законопроект №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів» може бути виставлений на голосування у Верховній Раді 12 квітня 2012 року, у четвер наступного парламентського сесійного тижня. Про це йдеться у проекті розкладу засідань Верховної Ради на 10-13 квітня 2012 року, складеного за пропозиціями парламентських комітетів відповідно до порядку денного десятої сесії.

Це означає, що 9 квітня Погоджувальна рада депутатських фракцій обов’язково розгляне питання включення в розклад засідань Верховної Ради на 10-13 квітня питання про голосування за законопроект №2450 у повторному другому читанні.

Питання про голосування за законопроект №2450 у повторному другому читанні є дев’ятим у проекті розкладу голосувань на 12 квітня.

Нагадуємо, що найбільш одіозна норма сьогоднішньої редакції законопроекту №2450 – норма про повідомлення влади про захід не менше ніж за 4 дні до його проведення. Нововведення, по суті, встановлює «дозвільний» порядок проведення мітингів всупереч визначеному Конституцією – «повідомчому». Чотирьох днів, як показує вітчизняна практика, достатньо, щоб корумпований суд під будь-яким приводом заборонив людям збиратися. Тому ніякі зібрання, проти яких заперечує влада, ви провести не зможете. Законопроект також фактично унеможливлює проведення спонтанного мирного заходу (стихійний протест і т.п.), оскільки ця дефініція у проекті закону прописана недостатньо чітко. Антидемократична практика застосування «дозвільного» порядку проведення мітингів вже діє, зокрема, в Росії, Казахстані та Білорусі, де систематично відбуваються репресії проти як громадських активістів так і звичайних громадян.

В новому законопроекті ускладнюється процедура подачі повідомлення, а організатори повинні доводити, що вони — громадяни України або перебувають тут на законних підставах.

Крім того, в червні 2010 року член Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що Партія регіонів не буде голосувати за законопроект №2450 про порядок і організацію мирних зібрань.

Раніше у 2009 році голова адміністрації президента Сергій Льовочкін у листі редактору опозиційного часопису «Спротив» Вадиму Гладчуку писав, що він категорічно проти цього драконівського закону уряду Тимошенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2012 11:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100