19.04.2024 02:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янучари «податком на розкіш» обкладатимуть сараї та грабуватимуть бідних

У Мінфіні вирішили вводити 20% податок на розкіш не на коштовності, хутра й дорогі годинники, а на площу нерухомості й обсяг двигуна автомобіля.

Такі положення містяться у проекті змін до податкового кодексу щодо введення податку на розкіш, розроблений під керівництвом міністра фінансів Юрія Колобова, пише газета «Комерсант-Україна».

Документ має замінити проект, запропонований у листопаді віце-прем'єром Сергієм Тігіпком. За словами джерела видання в уряді, 2 квітня 2012 року цей документ уже був винесений на розгляд членів Кабміну.

Проти нього, розповів співрозмовник, виступили Тігіпко й міністр економіки Петро Порошенко.

Насамперед у Мінфіні вирішили переглянути базу оподатковування — з житлової на загальну площу.

При цьому буде змінений перелік нерухомості, з якої не потрібно платити податок: наприклад, якщо на присадибній ділянці поруч із будинком є об'єкти нежитлової нерухомості, призначені для утримування свійських тварин або зберігання садового інвентарю.

Але ця норма працюватиме, тільки якщо будинок є постійним місцем проживання громадянина.

«Люди не реєструються на своїх дачах, тому один цей пункт призведе до введення податку для сараїв і тимчасових споруд. У той час як господарські будови на територіях елітних садиб, такі як стайні, приміщення для охорони, тенісні корти, більярдні, сауни, приватні зоопарки, не будуть обкладатися податком», — зазначили у службі віце-прем'єра.

У Мінфіні вважають розкішшю квартири загальною площею понад 120 кв. м і будинки від 250 кв. м (Тігіпко пропонував 200 кв. м і 400 кв. м відповідно).

Ці ж пороги встановлені й для щорічного стягнення податку на нерухомість. Фактично це означає введення подвійного оподатковування.

Податок на нерухомість, як житлову, так і нежитлову, буде розрахований як 1-2,7% мінімальної зарплати за 1 кв. м, а податок на розкіш буде стягуватися з житлової нерухомості в розмірі 0,5% «від оцінної вартості житла» за винятком видатків на її оцінку.

Податок на розкіш платитиме власник житлової нерухомості незалежно від кількості мешканців у квартирі чи будинку, а також їхнього соціального статусу.

Податок на розкіш буде стягуватися з літаків, суден і вертольотів — 1% вартості, але не буде поширюватися на коштовності, хутра, дорогі мобільні телефони, годинники й зброю.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-04-2012 15:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100