20.04.2024 04:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Від парламенту вимагають розгляду інциденту із закликом до застосування зброї

Представник в Україні міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк закликала комітет Верховної Ради з питань свободи слова розглянути на своєму засіданні інцидент, що виник 31 березня 2012 року між правоохоронцями та знімальною групою «5 каналу» під час акції протесту проти забудови і вирубки лісу в парковій зоні Святошинського району Києва.

Про це О.Романюк сказала під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляє прес-служба президента України.

Як зазначила представник «Репортерів без кордонів», під час акції протесту заступник голови Святошинського райвідділу міліції підполковник Микола Зева наказав правоохоронцям застосувати зброю. Почувши це, кореспондент «5 каналу» запитав офіцера, проти кого той збирається застосовувати зброю, і у відповідь отримав удар ліктем в обличчя, зазначила О.Романюк.

Вона звернулася до представників МВС з проханням розглянути правомірність дій підполковника міліції.

У свою чергу присутній на засіданні заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров повідомив, що керівництво МВС призначило службове розслідування цього інциденту.

Нагадаємо, що 31 березня понад 100 місцевих мешканців провели акцію проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопарковому господарстві, де заплановано будівництво.

Місцеві жителі повалили паркан, яким було обнесене місце вирубки. Після цього міліція спробувала затримати одного з учасників акції, що спровокувало сутичку між місцевими мешканцями і міліцією. Під час цієї сутички постраждала знімальна група «5 каналу».

Крім того, один з керівників міліції наказав міліціонерам застосувати зброю проти місцевих мешканців.

Того ж дня прокуратура міста Києва повідомила, що прокуратурою Святошинського району розпочато перевірку фактів, оприлюднених засобами масової інформації про події, що сталися в неділю під час акції проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопарковому господарстві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2012 10:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100