24.04.2024 17:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Партії регіонів пропонують закордонним українцям їхати голосувати в Україну

Громадяни України, які проживають за кордоном і хочуть повністю скористатися своїм активним виборчим правом, мають повернутись до України для голосування. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський, коментуючи рішення Конституційного суду щодо неконституційності закріплення закордонних виборчих дільниць до одномандатних округів у Києві.

«Безумовно, громадяни, які володіють активним виборчим правом, вони повинні мати право проголосувати як за список партій, так і за кандидата, який буде висуватися по тому округу, де вони зазвичай проживають. Зараз виходить, що громадяни України, які проживають за кордоном, хочуть скористатися своїм активним виборчим правом. Навіть не вносячи жодних змін у закон, вони можуть приїхати в Україну і за 5 днів до виборів звернутися до компетентного органу ведення реєстру, де їх прикріплять до місця, де вони будуть перебувати, і будуть голосувати за того кандидата, з яким у них буде зв'язок, і вони не повинні будуть голосувати за кандидата в місті Києві, в якому вони не проживають і ніякого відношення не мають», — переконаний Забарський.

«Ніхто не розділив українців на тих, хто має два голоси й один голос. Питання в тому, як скористатись своїм виборчим правом. Якщо людина хоче скористатися, це називається активне виборче право, вона має можливість і ніхто їй не заборонить. Тим більше, що Європейський суд з прав людини і Венеціанська комісія говорять про те, що в практиці європейських країн, де відбулась демократія, є можливість обмеження такого виборчого права для осіб, які перебувають за кордоном. Є практика, яка говорить, що таке право може бути обмеженим», — пояснює регіонал.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-04-2012 10:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100