29.03.2024 01:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Справа про реанімобілі, куплені за завищеною ціною урядом Тимошенко, пішла до суду

Генеральна прокуратура України 4 травня 2012 року затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі відносно 5 членів злочинної групи (справа про реанімобілі для Міністерства надзвичайних ситуацій України, закуплених урядом Юлії Тимошенко).

Як повідомив в понеділок відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України, встановлено, що протягом 2007—2010 рр. організована злочинна група, до складу якої входили службові особи МНС України, привласнила кошти в особливо великих розмірах, виділені для закупівлі 27 санітарних автомобілів. Це завдало збитків державі на суму 33,8 млн грн.

Під час досудового слідства на майно обвинувачених накладено арешт на суму понад 29 млн грн.

Організатори злочинної діяльності утримуються під вартою. Кримінальну справу для визначення підсудності направлено до Апеляційного суду Києва, зазначили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, Генпрокуратура подала до суду позов про скасування рішень МНС від 12 листопада 2009 року з визначенням переможця тендеру на постачання 27 санітарних автомобілів і визнання недійсною угоди, підписаної з переможцем тендеру — ТОВ «Лакшмі-Авто», і стягнення з підприємства на користь держави понад 21 млн грн.

ЗМІ повідомили, що 4 лютого 2011 року був узятий під варту колишній заступник начальника Департаменту матеріально-технічного забезпечення Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України. Генпрокуратура звинувачує його в перевищенні службових повноважень при організації їм закупівлі 27 реанімобілів для МНС, що призвело до нанесення збитків державі на суму близько 15 млн грн.

У липні Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду Києва про визнання недійсними результатів тендеру на закупівлю МНС України 27 санітарних автомобілів, а також про стягнення на користь держави 21,5 млн грн.

Справу порушено за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство вело Головне слідче управління МВС України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-05-2012 19:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100