19.04.2024 12:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко маніпулює думкою Європи, – німецький політолог Олександр Рар

Європа закохана в картинку Юлії Тимошенко, яка сформувалася за часів Помаранчевої революції, і не бажає змінювати своє ставлення та розбиратися у гріхах екс-прем’єр-міністра. А вона цим уміло маніпулює.

Таку думку в коментарі українським журналістам висловив німецький журналіст-міжнародник, директор Центру ім.Бертольда Бейца при Німецькій Раді із зовнішньої політики (DGAP) Олександр Рар.

Політолог зазначив, що Захід не дуже добре ставився до Юлії Тимошенко до Помаранчевої революції.

«Якщо підняти старі американські чи німецькі матеріали у пресі, то можна побачити несхвальні статті про неї, аж до обвинувачення її в тому, що вона чи не найбільш корумпований політик на пострадянському просторі. Усе змінилося за часів Помаранчевої революції. З’явився поганий Янукович, з’явилася погана Партія регіонів і картинка революції, коли, як презентували це на Заході, український народ вийшов на вулиці вимагати свободи, свободи від посткомуністів, тоталітаризму. І Захід закохався в цю Україну», – зазначив експерт.

На думку О.Рара, Ю.Тимошенко і сьогодні вміло використовує зачарування нею європейського співтовариства.

«І він закохався в Юлію Тимошенко – у цю гарну картинку, яка просто не могла не вразити європейців, які до цього мало цікавилися Україною, мало що про неї знали. Тоді, у 2004—2005 роках, ця картинка і картинка Юлі під дощем, під снігом, на трибуні поряд із нещасним Ющенком з його спотвореним обличчям, вразила європейців. І після цього, після Помаранчевої революції, у своїй боротьбі з Ющенком Юлія Тимошенко знайшла для себе певний ресурс підтримки західного співтовариства. Західне співтовариство було просто зачароване нею. І цим вона сьогодні домагається багато чого», – вважає він.

Співрозмовник агентства порівняв Юлію Тимошенко з персонажем відомого роману «Три мушкетери» леді Вінтер.

«Ви ж пам’ятаєте, у романі Дюма „Три мушкетери“ була така героїня – Міледі, яка, перебуваючи за гратами, змогла так зробити, що той, хто її охороняв, випустив її, а потім збожеволів. Щось подібне відбувається й сьогодні. Я думаю, що Захід не розбирається у гріхах Тимошенко. Захід і не хоче розбиратися, адже тоді ця гарна картинка зникне. Тут багато залежить від засобів масової інформації, від того, яку вони подають інформацію. І ось ці засоби масової інформації сформували  картинку: чорне та біле – поганий Янукович і хороша Тимошенко. І ця картинка, вона Захід задовольняє, вона вкладається в те уявлення про Україну, яке для них зручне. Чорне та біле, тоталітаризм і свобода – дуже примітивні погляди, на жаль», – сказав О.Рар.

На думку політолога, Юлія Тимошенко змогла скористатися цим уявленням про ситуацію в Україні, і на сьогодні за нею сліпо слідує мало на пів-Європи.

О.Рар припускає, що навіть хворобу свою Тимошенко використовує у власних цілях, можливо і для того, щоб домогтися ізоляції України, санкцій.

Слід зазначити, що німецька сторона пропонує лікувати Ю.Тимошенко в Німеччині, але в українському законодавстві не передбачено можливостей для відправлення ув’язненого на лікування за кордон.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-05-2012 12:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100