29.03.2024 08:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Утворено Демократичну коаліцію, яка висуватиме своїх кандидатів по мажоритарних округах

В Україні утворено Демократичну коаліцію у складі чотирьох політичних  партій: «Самоврядна українська держава», «Молодь до влади», Партія народний захист та  Партія Народний  порядок, яка висуватиме своїх кандидатів по мажоритарних округах.  Про це було повідомлено на прес-конференції 12 червня 2012 року.

За словами редактора  опозиційного інтернет-видання «Спротив», заступника голови Політради Партії Народний порядок Вадима Гладчука,  коаліція об'єдналася «для створення альтернативи діючій владі та так званій опозиції „Батьківщина“, яка є колишньою владою (ПРіБЮТ)».

Демократична коаліція, сказав він далі, визнає  європейські цінності та виступає за їхнє втілення на практиці в Україні; визнає лише законні інструменти приходу до  влади — вибори, референдуми тощо, і має намір взяти участь у парламентських виборах в Україні 2012 року, президентських виборах 2015 року і  наступних місцевих виборах.

Серед цілей Демократичної коаліції, як зазначив В.Гладчук, є прихід до влади нових політиків, які не брали участь у роботі органів влади.

«Коаліція боротиметься за прийняття закону про 10-річну заборону займатися політичною діяльністю громадянам, які були народними депутатами, чиновниками 1-3 рангів, починаючи з 1991 року», — сказав він.

Демократична коаліція також виступає за надання 50-відсоткових квот у кадровому резерві для жінок та 25-відсоткових — для молоді.

На необхідності проведення люстрації серед політиків наголосив Віктор Бичихін — голова партії «Самоврядна українська держава», яка увійшла до коаліції. «Хто перебував 20 років при владі, був спостерігачем чи виконавцем конкретних злочинів з розкрадання країни — вони повинні піти на 10 років, дві каденції Верховної Ради відпочити», — наголосив В.Бичихін.

Політик уточнив при цьому, що не йдеться про якісь переслідування. "Вони не повинні заважати конкретним реформам, які відбуваються у державі. «Нинішня корумпована верхівка повинна бути відсторонена від влади, для того, щоб країна зажила краще», — сказав В.Бичихін.

Водночас лідер Партії Народний порядок Андрій Древицький висловився за скасування президентської, депутатської та суддівської недоторканності, створення реальних механізмів відкликання депутатів, посилення кримінальної відповідальності за корупційні дії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-06-2012 23:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100