26.04.2024 10:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Партія регіонів хоче знизити прохідний бар’єр до 1 % — джерело

У Партії регіонів схиляються до необхідності таки знизити прохідний бар’єр на виборах до парламенту до 1-3%. Про це журналістам повідомили джерела у Верховні Раді.

За інформацією джерел «Спротиву», таким чином ПР прагне створити передумови для проходження до парламенту партії Наталії Королевської «Україна – вперед!», Компартії, потенційної «правиці» на основі «Нашої України» та УНП Юрія Костенка, а також мотивувати до самостійної участі в перегонах «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка, який днями приєднався до так званої «об’єднаної опозиції», якою себе самозванно проголосила тимошенківсько-турчинівська партія «Батьківщина».

Таким чином планується сформувати пропрезидентську парламентську більшість за рахунок політичних сил, яким буде складно домовлятися про спільні дії у ВР з щедро фінансованою Кремлем «БЮТ-Батьківщиною».

Крім того, зниження бар’єра до 3% (або й 1%) дає шанс на потрапляння до Верховної Ради Народної партії Володимира Литвина як потенційного союзника ПР і в наступному парламенті.

Ухвалений у листопаді минулого року  закон  «Про вибори народних депутатів»,  між іншим передбачає введення 5% виборчого бар’єру.

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи стурбована недосконалістю нового закону про вибори в Україні.

Про це йшлося в резолюції «Функціонування демократичних інституцій в Україні», ухваленій на сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

У документі також висловлюється стурбованість збільшенням прохідного бар’єру до 5% разом із забороною партіям формувати передвиборчі блоки, що може негативно вплинути на можливості нових чи маленьких партій бути представленими у парламенті.

«Асамблея стурбована, що ці положення можуть зменшити плюралізм та надалі збільшити поляризацію в новому парламенті», — написано в документі.

При цьому, Асамблея порекомендувала українській владі зменшити прохідний бар’єр та скасувати заборону на участь блоків партій у виборах ще до проведення наступних парламентських виборів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2012 23:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Verewolf

    А файна картинка в цій статті, тільки замість драконячих пик треба зобразити Януковича, Азарова та ... Тігіпка, мабуть!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100