25.04.2024 15:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати зробили закон про держзакупівлі суперкорумпованим

Депутати схвалили Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель» (регістр.N9634). За проголосувала 241 картка народного депутата.

Парламент суттєво змінив процедуру проведення державних закупівель.

Як зазначається в поясненнях до законопроекту, введена можливість закупівлі за скороченою процедурою продуктів харчування.

Нагадаємо, законопроект N9634 був ухвалений за основу в лютому цього року. Його вже кілька разів знімали з розгляду, а перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський і міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко обіцяли не допустити проект в його нинішньому вигляді до другого читання.

Документ передбачає звільнення всіх держпідприємств (в тому числі комунальних, казенних, госптовариств з держчасткою понад 50%) від необхідності проведення торгів. Єдиний виняток — монополісти та закупівлі за кошти держбюджету.

Ще один дуже важливий момент — результати закупівлі можна буде не публікувати у «Віснику державних закупівель».

Головне юридичне управління Верховної Ради, проаналізувавши документ, дійшло до висновку, що передбачене законопроектом доповнення переліку випадків, на які не поширюється закон про держзакупівлі, може призвести до обмеження конкуренції у відповідних сферах, підвищить корупційні ризики і неефективність витрачання бюджетних коштів і призведе до додаткових бюджетних витрат.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2012 21:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100