18.04.2024 20:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Казнокраду Пилипишину світить 10 років за продані будинки

26 квітня 2011 року екс-глава Шевченківського району Віктор Пилипишин може опинитися в Лук'янівському СІЗО, якщо суд винесе рішення про арешт чиновника.

Зараз Віктор Пилипишин знаходиться в реанімації приватної клініки «Медіком» з гіпертонічним кризом (доба тут коштує 2060 грн.), пише «Сегодня».

Екс-чиновник уже тиждень лікується в клініці, але в четвер пізно ввечері до нього прийшли співробітники УБОЗ і звинуватили в перевищенні службових повноважень. Після цього Пилипишину стало зле і його перевели в реанімацію.

Ще у понеділок Пилипишина повинні були доставити в Голосіївський суд для винесення вироку про обрання запобіжного заходу. Правда, поки цього не сталося — медики не видають слідчому довідку про те, що Пилипишина можна транспортувати.

«Зараз під його вікнами чергує мікроавтобус, у якому сидять 6-7 співробітників міліції. Видно, щоб Віктор Петрович не зміг вистрибнути з третього поверху», — сказала його прес-секретар Ганна Денисенко.

Крім того, три міліціонери охороняють поверх і саму палату хворого екс-чиновника.

Джерело в правоохоронних органах говорить, що Пилипишина «пасли» давно, але рішення про його затримання ухвалили, як тільки надійшла інформація, що він збирається залишити стіни клініки.

Прокуратура Києва заявляє, що порушила проти Пилипишина кримінальну справу за ч. 3 ст. 365, за якою йому загрожує до 10 років в'язниці. Він обвинувачується в перевищенні влади і службових повноважень.

На думку прокуратури, екс-чиновник завдав шкоди в 15 млн грн. Мова йде про незаконну передачу якійсь фірмі будинку на пр-ті Перемоги, 8. Це старий чотириповерховий будинок.

Віктор Пилипишин очолював Шевченківський район чотири з половиною роки.

З Пилипишиним пов'язували чайні компанії, також він займався вирощуванням овочів, йому належали теплиці в Калинівці, Вінниці. Також з ним пов'язують «Експоплазу» на Нивках.

«Поки Черновецький займався землею, Пилипишин продавав комунальну власність у районі. Багато приміщень на перших поверхах виставлялися на аукціон, не звертаючи уваги на орендарів, продавалися. Зокрема, були продані „Гастроном“ на В. Житомирській, весільний салон на пр-ті Перемоги. А якщо копнути глибше, то тема може бути дуже скандальною. Коли Черновецький зажадав поділитися з містом, то Пилипишин не захотів. У результаті у них виник конфлікт», — розповіло джерело в Київраді.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-04-2012 10:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100