26.04.2024 04:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

30 серпня у суді розглядатимуть позов до Пилипишина щодо підкупу виборців

30 серпня 2012 року о 10.00 у Окружному адміністративному суді міста Києва (вул. Камандарма Каменєва, 8 корп. 1, зал 35) відбудеться судове засідання про визнання протиправними дій із підкупу виборців, передвиборчої агітації не за кошти виборчого фонду кандидата Віктора Пилипишина за позовом кандидата у народні депутати України Вадима Гладчука.

19 серпня 2012 року кандидат у народні депутати  Віктор Пилипишин  провів агітаційний захід «святкування яблуневого спаса» у місті Києві, у сквері на розі вулиць Піка та  Тешебаєва.  Під час свята громадянам безкоштовно роздавалися яблука, мед та солодощі, чай в пакетах, чашки, блокноти з написом «Віктор Пилипишин», календарі з портретом Пилипишина та підписом «Віктор Пилипишин». Подарунки роздавалися в кульках з написом «Кияни передусім. Віктор Пилипишин». Роздача подарунків супроводжувалася закликами голосувати за Пилипишина В. П. Доказами викладених фактів є фотографії та повідомлення на агітаційному веб-сайті «Кияни передусім», створення якого не фінансувалося з виборчого фонду кандидата Пилипишина, оскільки сайт належить ГО «Кияни передусім», хоча на ньому розміщена програма кандидата Пилипишина з метою безперервної агітації за нього.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про вибори народних депутатів України» застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

Відповідно до частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Відповідно до частини 6 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Таким чином, роздача матеріальних цінностей від імені кандидата Пилипишина, а також ведення агітації за кандидата Пилипишина очолюваною ним громадською організацією «Кияни передусім», в тому числі на її сайті та в її газеті, за кошти цієї організації, а не за кошти виборчого фонду відповідача є незаконною. Такий підкуп виборців та використання для агітації коштів з джерел, відмінних від виборчого фонду, ставить мене в нерівні умови з кандидатом Пилипишиним, порушується рівноправність виборчого процесу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-08-2012 17:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100