26.04.2024 18:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Завтра вночі відбудеться остання акція мирного протесту

Вночі з середи на четвер (з 5 на 6 вересня 2012 року) о 23.00 біля стін Верховної Ради відбудеться остання акція мирного протесту в Україні.

Це пов'язано з тим, що 6 вересня, у четвер, парламент України збереться для прийняття законопроекту № 2450 «Про мирні зібрання».

Введення у дію цього документу, проти якого більше двох років протестувала українська громадськість, фактично призведе до заборони мирних акцій протесту.

Незважаючи на те, що свого часу найавторитетніший юридичний орган Європи — Венеціанська комісія — визнала законопроект № 2450 таким, що не відповідає не тільки загальноєвропейським нормам про права людини, але й прямо суперечить Конституції України, українська влада вирішила по-своєму.

І її можна зрозуміти: стрімко втрачаючи свій і так маленький рейтинг напередодні парламентських виборів, Партія регіонів та її поплічники у Верховній Раді намагаються убезпечити себе від можливих масових протестів під час та після виборів. Адже цілком ймовірно, що результати реального волевиявлення виборців і результати підконтрольної владі ЦВК будуть суттєво відрізнятись.

Як би там не було, у разі прийняття цього законопроекту Україна за рівнем демократії наблизиться до таких країн, як Білорусь та Північна Корея. Тому радимо всім скористатися унікальною можливістю взяти участь в останньому мирному зібрані в Україні.

До речі, 5 та 6 вересня 2012 року о 10.00 активісти та прихильники Партії Народний порядок, ВО «Молодь – надія України» біля Верховної Ради України (вул. Грушевського, 18/2, під’їзд 9) проведуть мітинги  з вимогами не голосувати за тоталітарний законопроект №2450 «Про мирні зібрання».

Учасники мітингу у разі ухвалення рішення про розгляд Верховною Радою антиконституційного законопроекту пішою ходою пройдуть до адміністрації президента України (вул. Банкова, 11), де продовжать мітинг.

Під час мітингу серед громадян буде поширюватися спецвипуск газети «Молодіжні Хроніки».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-09-2012 12:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100