28.03.2024 15:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Богатирьової розтринькали майже 40 мільйонів гривень

Рахункова палата України встановила неефективне використання 38,5 млн грн з держбюджету під час закупівлі витратних матеріалів та обладнання для медустанов в Полтавській, Сумській та Харківській областях.

Про це повідомили у понеділок, 10 вересня 2012 року, у прес-службі Рахункової палати.

«Колегія Рахункової палати розглянула звіт про результати аудиту ефективності використання коштів субвенцій з державного бюджету на придбання витратних матеріалів та медичного обладнання для закладів охорони здоров'я Полтавської, Сумської та Харківської областей і дійшла до висновку, що Міністерство охорони здоров'я та управління охорони здоров'я облдержадміністрацій названих областей у 2010—2011 роках не забезпечили належного управління коштами, що призвело до неефективного використання 38,5 млн грн (41% від загального обсягу спрямованих ресурсів)», — заявили у відомстві.

Згідно з повідомленням, МОЗ та обласні управління охорони здоров'я вказаних областей недостатньо обґрунтовано визначали в 2010—2011 роках потребу в видах витратних матеріалів та обсяги закупівель, а також їх пропорційне розподілення між медичними установами.

«Як наслідок, з одного боку, не задоволені потреби низки закладів охорони здоров'я в заявлених найменуваннях і обсягах витратних матеріалів, з іншого — створені значні наднормативні запаси витратних матеріалів (у Полтавській — на 2,6 млн грн, Сумській — 3,9 млн грн, Харківській області — 10,3 млн грн)», — повідомляє прес-служба.

В лікарнях Харківської області протягом півроку не використовується закуплене в 2011 році за кошти держбюджету рентгенівське обладнання вартістю 8,2 млн грн, оскільки постачальник не провів пусконалагоджувальні роботи.

У зв'язку з цим, згідно з даними Рахункової палати, 30 тис відвідувачів 11 медустанов не змогли пройти рентген-обстеження на цьому апараті.

Також у відомстві акцентують, що понад 6 місяців не розподіляються між закладами охорони здоров'я два апарати ультразвукової діагностики вартістю у 0,6 млн грн.

Також не використовуються чотири пересувні кабінети флюорографії загальною вартістю у 5 млн грн (придбане обладнання не зареєстровано в органах ДАІ) і рентгенівський комплекс вартістю 0,7 млн грн, переданий районній лікарні селища Дворічна замість Харківської міської дитячої поліклініки №14.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-09-2012 10:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100