24.04.2024 17:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Виборча ціна юшки з сочевиці

У 25-й главі біблейської Книги Буття описана історія про двох братів — Ісава та Іакова: перший вирішив вгамувати свій голод тим, що продав другому своє первородство за... юшку з сочевиці.

На жаль, подібні біблейські сюжети спостерігаються й під час парламентських виборів, коли новоспечених ісавів спокушають дешевими “благами” і підступно відбирають у них самий найдорожчий скарб — долю українського народу...

Досить часто ми стаємо свідками використання методів політичної боротьби, які суперечать не лише християнським етичним нормам, а й загальновизнаним демократичним принципам.

Про це йдеться у зверненні Священного Синоду Української Православної Церкви (УПЦ) до наших співвітчизників: “Передвиборчий процес для нашого суспільства є важливим іспитом не лише на політичну свідомість і відповідальність, але й на духовну зрілість. Він дозволяє перевірити, наскільки глибоко проникли в наше суспільство Христові заповіді. Аби з гідністю скласти цей іспит, зусиль мають докласти і державна влада, і політичні сили, і кандидати в депутати, і пересічні громадяни. Обов’язок державної влади полягає у забезпеченні вільного демократичного волевиявлення громадян під час виборів. Держава має гарантувати відкритий та прозорий виборчий процес, захистити громадян від усіх можливих спроб обмежити їх конституційне право на чесні вибори. Учасники виборів (як суспільно-політичні сили, так і окремі кандидати) мають вести боротьбу за голоси виборців гідними методами. Є неприпустимими будь-які тиски на виборців, наклепи на своїх політичних опонентів, проголошення нездійснених обіцянок тощо. Кожен з нас несе відповідальність перед Богом не тільки за свої вчинки, але й за кожне сказане слово, особливо якщо це слово є публічним та звернене до усього суспільства”.

Як вважають члени Священного Синоду УПЦ, в день голосування “ми маємо прийти на виборчі дільниці й віддати свій голос за тих, кого вважаємо найбільш достойними”.

Наш громадянський обов’язок — не повторювати сумну долю біблейського Ісава, а робити свідомий і відповідальний вибір, незважаючи ні на які  дармові пайки (бо безкоштовний сир буває лише в мишоловці).

Обираючи того чи іншого кандидата, потрібно звертати увагу не стільки на тимчасову щедрість і  проплачені гасла (які голосно лунають в політичній рекламі), скільки на конкретні справи...

 

Вікторія Ковшун

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-09-2012 8:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100