20.04.2024 06:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Біля офісу Партії регіонів протестуватимуть проти кримінальної відповідальності для журналістів

21  вересня 2012 року о 14.00 активісти та прихильники Партії Народний порядок, ВО «Молодь – надія України» біля головного офісу Партії регіонів (вул. Липська, 10) проведуть мітинг проти ухвалення у першому читанні тоталітарного законопроекту регіонала Віталія Журавського, яким вносяться зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів за посягання на честь і гідність людини (наклеп та образа).

Законопроект, за який проголосувало 188 карток депутатів з Партії регіонів направлений проти журналістів, свободи слова та демократії в Україні.

У цивільному законодавстві досить детально виписано механізм захисту немайнових прав особи, а тому всі, хто вважають, що на них було зведено наклеп, можуть скористатись його положеннями для свого захисту. Таким чином, цивільне законодавство забезпечує особі достатній захист у разі поширення неправдивої інформації про неї.

Законопроект Журавського суперечить Конституції України, а в 2001 році на вимогу ПАРЄ відповідальність за наклеп була вилучена з Кримінального кодексу України.

Подібні закони діють у Північній Кореї, Азербайджані та Киргизстані. Згідно з законодавством КНДР за публічну критику правлячої політичної сили громадянину загрожує від 10-ти років позбавлення волі.

Повернення статті «наклеп» до Кримінального кодексу, як попереджає науково-експерте управління Верховної Ради України, «призведе до порушення міжнародних зобов’язань щодо дотримання стандартів свободи слова, взятих Україною перед Радою Європи».

Під час мітингу громадські активісти встановлять біля офісу Партії регіонів символічну «стіну диктатури» з двох стендів та обплутають їх колючим дротом, на який повісять опозиційні газети та журнали, що критикують правлячу партію.

Під час мітингу серед громадян буде поширюватися спецвипуск газети «Молодіжні Хроніки».

Телефон 050-4629415. Запрошуються небайдужі журналісти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-09-2012 23:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100