19.04.2024 16:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підрахуй обіцяє, що парламент знову повернеться до закону про наклеп

Народний депутат від Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя, Сергій Ківалов вважає, що після виборів новий склад Верховної Ради повернеться до розгляду питання про введення відповідальності за наклеп. Про це повідомляє прес-служба депутата, якого у народы кличуть «Підрахуй».

«Я підтримую Віталія Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп має бути обов'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме зараз, напередодні виборів. Зараз політичний градус у суспільстві настільки високий, що всі законодавчі ініціативи сприймаються саме через призму політики. Більш того, деякі політичні сили піаряться на будь-якому резонансному питанні. Тому відкликання закону про наклеп заспокоїть суспільство», – удеться у повідомленні.

«Думаю, що новий склад парламенту в спокійному робочому режимі законотворчості повернеться до цього питання. Але спочатку треба переконатися, що всі наші громадяни розмежовують такі поняття, як наклеп і критика», – зазначив депутат.

Нагадаємо, минулого тижня Ківалов заявив, що «не розуміє причин істерики навколо ухвалених у першому читанні змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів».

«Зараз депутат від нашої фракції Віталій Журавський пропонує ввести кримінальну відповідальність за наклеп. Я за ці поправки голосував тому, що вважаю, що розповсюдження свідомо неправдивої інформації (наклепу) – неприпустимо», — зазначив Ківалов.

Як відомо, 18 вересня 2012 року український парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув’язнення.

25 вересня народний депутат України від Партії регіонів Віталій Журавський набрехав, що відкликає законопроект.

Водночас, слід зазначити, що депутат Віталій Журавський не зможе відкликати свій закон. За його постанову про зняття законопроекту з розгляду повинно тепер проголосувати 226 депутатів.

Згідно зі статтею104 Регламенту ВР, депутат не має права відкликати проект після включення такого законопроекту до порядку денного сесії Верховної Ради.

І тільки до його прийняття в першому читанні проект може бути відкликаний за рішенням Ради і знятий з розгляду.

В іншому випадку, це можливо тільки через прийняття постанови ВР про скасування рішення Верховної Ради про прийняття проекту в першому читанні.

Раніше Журавський заявив, що «зваживши на всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-09-2012 8:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

  • Vavgan

    А що туо казати! Коли два вилупка разом ! і один другого покриває!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100