18.04.2024 12:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

1 жовтня під стінами ВР пройде мітинг проти криміналізації наклепу

Громадські організації та журналісти 1 жовтня 2012 року о 10.00 проведуть під стінами Верховної Ради акцію протесту проти законопроекту, яким встановлюється кримінальна відповідальність за наклеп. Цього ж дня на засіданні Погоджувальної ради керівників парламентських комітетів і фракцій розглядатиметься питання про винесення відповідного законопроекту на голосування.

З 25 вересня в Інтернеті проходить акція проти цього документа, зокрема, на сайтах низки ЗМІ з'явилися банери, в яких вказується, що в Україні може бути повернена криміналізація за наклеп.

21 та 24-28 вересня громадські активісти пікетували головний офіс Партії регіонів на вулиці Липській. Біля будинку щодня встановлювали символічну «стіну диктатури». Це були кілька плакатів на дерев’яних стендах – «Тюрми бандитам, а не журналістам!» та «Янукович і Партія регіонів – вороги свободи слова», між якими натягнули колючий дріт, а на дроті розвішали газети. «Обличчям мітингу» був редактор часопису «Спротив» Вадим Гладчук. Він приніс під офіс ПР лапті. Пояснив, що це для регіоналів – у разі, якщо вони приймуть цей законопроект, їм виборці вже «сплели лапті».

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, яким встановлюється кримінальна відповідальність за наклеп — до 5-ти років позбавлення волі.

Законопроект, за який проголосувало 188 карток депутатів з Партії регіонів, направлений проти журналістів, свободи слова та демократії в Україні. Законопроект Журавського, наголошують експерти, суперечить Конституції України.

До речі, діюче цивільне законодавство забезпечує людині достатній правовий захист у разі поширення про неї неправдивої інформації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2012 19:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100