29.03.2024 08:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підірваний гранатою нагадує про роль Пилипишина

Віталій Сальніков, постраждалий від вибуху, який стався у нього вдома в результаті закладення гранати, підозрює в організації замаху на своє життя Віктора Пилипишина. Про це заявив сам Віталій та його адвокат Степан Кударенко на пресконференції, яку сьогодні влаштували після вчорашнього програшу в Апеляційному суді міста Києва.

Віталій Сальніков працював близько восьми років директором школи №7 в Шевченківському районі, до якої належала тренувальна база з греблі на байдарках та каное на Трухановому острові. Ця база і зацікавила Віктора Пилипишина восени 2007-го року, який на той час був головою Шевченківського району. Пилипишин особисто вимагав від директора звільнити свою посаду, а коли почув відмову, в школі розпочалися постійні перевірки, але звільнити директора по закону не вдалося. Навпаки, його роботу визнали позитивною, а школа отримала відмітку «добре». Крім цього, директору постійно погрожували, а 23-го липня 2009 року пролунав вибух під його дверима. Дивовижним чином Сальніков вижив потрапивши в реанімацію, а після 10-ти місяців важкої реабілітації він вийшов на роботу. Євгенія Ярова, начальник районного управління освітою та кума Віктора Пилипишина, сприяла швидкому звільненню директора, як пояснює сам звільнений. Підозрюваний у закладенні гранати вже три роки перебуває у Лукянівському СІЗО, його заарештували лише після залучення громадськості. Будь-які спроби слідчих наблизитися до замовника закінчувались відстороненням їх від справи. Сальніков заявляє, що четвертий слідчий по цій справі,  прямим текстом йому сказав, що всі спроби знайти замовника марні і нагадав колишньому директору про його трьох дітей.

Вироку по кримінальній справі і досі немає. Сальніков спробував відновитися на посаді через суд, але Апеляційний суд міста Києва, після двох років затягування справи, йому відмовив. «Очевидно, що такий відвертий саботаж з боку правоохоронних органів та судової системи, обумовлений прямим втручанням Пилипишина, адже ця людина має не тільки величезні статки але й зв’язки на найвищому рівні», — заявляє Віталій.

Віктор Пилипишин зараз балотується в народні депутати по 223-ому округу, який включає в себе виборців з Шевченківського району міста Києва.

 

Олесь Лук'яненко, Свідомо

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-10-2012 21:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100