26.04.2024 21:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У 223 окрузі пилипишинський окружком «перераховує» голоси без виконавчого листа

Голова окружкому №223 Ольга Гагаріна заявляє, що бюлетені по 12 дільницях 5 листопада 2012 року перераховували на підставі рішення суду, але вона не підтримала дане колегіальне рішення комісії.

«Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення повторного підрахунку голосів», — сказала вона в інтерв'ю журналістам.

«Потім юрист комісії, який працював за дорученням колишнього голови, подав скаргу на рішення цього суду в Апеляційний адміністративний суд Києва, але її відхилили», — заявила Гагаріна.

Вона додала, що дане судове рішення вступає в колізію з суботнім рішенням Апеляційного адмінсуду Києва, згідно з яким ЦВК у випадку ненадходження протоколів від окружкому бере на себе за законом функції з підрахунку голосів.

За словами голови ОВК №223, рішення суду надійшло в комісію без виконавчого листа.

«Коли ставилося це рішення на голосування, то я звернула увагу членів комісії, щоб вони це врахували, але все ж таки більшість прийняли рішення проводити повторний підрахунок голосів», — додала вона.

На своєму засіданні окружком спочатку проводить урахування невикористаних бюлетенів по багатомандатному округу, потім проводить перерахунок результатів за партійними списками, після цього комісія приступить до врахування невикористаних бюлетенів по одномандатному округу й перерахунку голосів по ньому.

У свою чергу, народний депутат Роман Зварич зазначив, що на рішенні Апеляційного адмінсуду Києва немає підписів усіх трьох суддів, які його ухвалювали. Він назвав, що відбувається на окрузі №223 «злочином».

Боротьба в окрузі №223 у Києві точиться між кандидатом «Свободи» Юрієм Левченком і самовисуванцем Віктором Пилипишиним (голова-екс-голова Шевченківської райради й райадміністрації в столиці).

Спершу перемогу здобував Пилипишин, за останнім даними лідирує Левченко, але суд ухвалив перерахувати голоси на 12 дільницях. Усього в цьому окрузі 101 дільниця.

При цьому Центральна виборча комісія у понеділок увечері визнала неможливість установлення достовірних результатів виборів у 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223.

Водночас, Вадим Гладчук, кандидат в народні депутати України по виборчому округу № 223 (м. Київ, Шевченківський р-н), вимагає від Центральної виборчої комісії застосувати радикальних заходів впливу на окружну виборчу комісію № 223, яка весь час не може зібратися внаслідок відсутності кворуму. Відповідні вимоги висунуті у скарзі Гладчука до ЦВК.

Зокрема, Гладчук вимагає достроково припинити повноваження членів Окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу № 223 Саврилової Жанни Леонідівни, Бурківського Олександра Юрійовича, Вилобкова Олександра Павловича, Примак Анастасії Миколаївни за грубі порушення законодавства України про вибори.

Свої вимоги кандидат мотивує тим, що причиною бездіяльності Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 223 є порушення присяги члена виборчої комісії низкою членів цієї виборчої комісії, які є особами, зацікавленими у перемозі на виборах кандидата Віктора Пилипишина, і тому саботують проведення засідань.

Так, Саврилова Жанна Леонідівна – ректор «Університету третього віку», агітаційного проекту Пилипишина, який постійно рекламувася у його друкованій агітаційній продукції, зокрема, газетах «Кияни передусім». Бурківський Олександр Юрійович – бойфренд Олени Пилипишиної, доньки кандидата Пилипишина. Вилобков Олександр Павлович – активіст громадської організації Пилипишина «Кияни передусім», про що вказано на сайті цієї організації. Заступник голови окружної виборчої комісії ВО № 223 Примак Анастасія Миколаївна 4 рази передавала на сервер ЦВК недостовірні відомості про результати голосування на виборчих дільницях.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2012 16:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100