24.04.2024 13:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рада наказала ЦВК провести повторні вибори у 94, 132, 194, 197, 223 округах

Верховна Рада рекомендує ЦВК призначити перевибори на 5 одномандатних округах №94, 132, 194, 197, 223.

За таке рішення проголосували 268 депутатів.

Згідно з постановою ВР рекомендує ЦВК призначити… повторні  вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223 та забезпечити їх проведення згідно з законом про вибори.

Також ВР рекомендує ЦВК визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Рада рекомендує уряду вжити невідкладних заходів щодо забезпечення у встановленому порядку фінансування повторних виборів в одномандатних виборчих округах.

Дату виборів має призначити Центральна виборча комісія.

Під час обговорення представники опозиції заявляли, що така постанова не є законною.

«Вчора був здійснений тиск на голову ЦВК, який в порушення закону про вибори, конституції запропонував прийняти неправове рішення», — заявив бютівець Сергій Сас.

Він наголосив, що єдиними правильним рішенням було б проведення перераунку бюлетенів членами ЦВК.

Водночас інший представник БЮТ заявив, що переголсоування потрібно призначати на тих округах, де знищено бюлетені. Серед таких округів він назвав 11 округ у Вінницькій області (Домборовський — Солейко), 14 округ (Мельничук-Жеребнюк), 41 і 61 округи у Донецьку і області, а також 93 у київській області (Мостіпан — Онищенко).

Також інший депутат Олександар Бондар попросив виключити 223 округ (Левченко-Пилипишин), оскільки за протоколами переможцем є свободівець.

Як відомо, у окрузі №94 у Обухові за паралельними підрахуками перемагає кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд, дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможницею кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області. Підставою для рішення ОВК стали позови спострегачів від ПР, яких нібито не пустили на дільницю.

У №132 окрузі в Первомайську Миколаївської області точиться боротьба між кандидатом від об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянко, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.

За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4 167 голосів, однак після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянка, але доручила перевірити все.

У 194 окрузі визнали перемогу бютівця Миколи Булатецького, який переміг голову правління ПРАТ Азот, який належить Дмитру Фірташу. Він випередив конкурентку на 12 тисяч.

В окрузі №197 у Черкаській області найповільніше рахували голоси і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата «Батьківщини» Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

У 223 окрузі протистоять самовисуванець, підтримуваний владою, Віктор Пилипишин і «свободівець» Юрій Левченко.

До речі, Вадим Гладчук, кандидат в народні депутати України по виборчому округу № 223 (м. Київ, Шевченківський р-н), вимагає від Центральної виборчої комісії застосувати радикальних заходів впливу на окружну виборчу комісію № 223, яка весь час не може зібратися внаслідок відсутності кворуму. Відповідні вимоги висунуті у скарзі Гладчука до ЦВК.

Зокрема, Гладчук вимагає достроково припинити повноваження членів Окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу № 223 Саврилової Жанни Леонідівни, Бурківського Олександра Юрійовича, Вилобкова Олександра Павловича, Примак Анастасії Миколаївни за грубі порушення законодавства України про вибори.

Свої вимоги кандидат мотивує тим, що причиною бездіяльності Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 223 є порушення присяги члена виборчої комісії низкою членів цієї виборчої комісії, які є особами, зацікавленими у перемозі на виборах кандидата Віктора Пилипишина, і тому саботують проведення засідань.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2012 19:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100