29.03.2024 13:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#вибори2012 Суди співпрацюють із фальсифікаторами виборів, — канадські спостерігачі

Співголова місії спостереження за виборами Світового конгресу українців Павло Грод не приховує свого розчарування перебігом виборчого процесу в Україні та вказує на низку очевидних порушень законодавства під час підрахунку голосів.

«Після виборів, коли ми одержали першу серію звітів від наших спостерігачів, я був до певної міри позитивно налаштований. Мені здавалося, що вибори справді відбудуться справедливо. Однак вже наступного ранку, коли ми почали отримувати інформацію про підрахунок голосів — наша оцінка різко змінилася в негативний бік», — заявив журналістам міжнародний спостерігач.

Ґрод запевнив, що остаточний звіт щодо перебігу виборчої кампанії Світовий конгрес українців оприлюднить за кілька тижнів.

Утім, вже зараз спостерігачі констатують порушення. Зокрема, за словами співголови місії спостереження, на одній з дільниць Білої Церкви дані, зафіксовані в офіційних протоколах, дуже відрізнялися від тих, які опубліковані на сайті ЦВК.

«Цілі пакети голосів передавалися від одного кандидата іншому. Натомість, суди всіляко відмовляються приймати аудіо- та відеодокази, які підтверджують факти фальсифікації. Це свідчить про очевидну співпрацю служителів Феміди з фальсифікаторами», — резюмував Ґрод.

Також раніше канадські спостерігачі заявляли, що «у період після дня голосування, Mission Canada задокументувала велику кількість випадків, коли перерахунок голосів в окружних виборчих комісіях неочікувано припинявся, постійно затримувався або відбувався під керівництвом не уповноважених на це осіб».

У місії наголосили, що сфальсифікована електронна передача даних про результати з ОВК до ЦВК продовжує викликати занепокоєння.

Нагадаємо, що низка впливових міжнародних спостерігачів жорстко розкритикували перебіг виборчого процесу в Україні. Зокрема, голова делегації спостерігачів Парламентської асамблеї Ради Європи на парламентських виборах Андреас Гросс звинуватив чинну владу в олігархізації всього виборчого процесу.

Європейський політик також наголосив, що дуже шкодує, що величезний демократичний потенціал українського суспільства не був реалізований під час голосування за представників народу у Верховній Раді.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2012 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100