29.03.2024 02:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чи назве Тягнибок ''жидами'' Гурвіца і Коломойського?

Я вважаю корисним, що у парламенті буде партія «Свобода». От чесне слово. Тому що здоровий організм потребує балансів.

Однак, якщо ця партія хоче мати майбутнє, їй треба мінятися. І поки такого бажання в них непомітно.

Днями член політради ВО «Свобода», четвертий номер їх списку і одне із телевізійних облич партії Ігор Мірошниченко назвав американську акторку Мілу Куніс «жидівкою».

«Вона не українка, а жидівка за походженням. Цим пишається, і зірка Давида їй в руки. Тільки от про країну, в якій народилася – ні пари з вуст і жодного позитиву. Тому вважати її своєю – язик не повертається. Хай любить собі Гамерику та Ізраїль, і не треба її ліпити до України», – написав новообраний депутат у фейсбуці.

Результат обговорення цієї теми на фейсбук такий – прихильники «Свободи» вважають, що слово «жид» необразливе, тому може вільно застосовуватися в Україні.

Нехай так. Хоча я не знаю в Україні жодного єврея, який би сказав, що слово «жид» для нього нормальне. Насправді, з мого досвіду, тезу про нормальність слова «жид» найчастіше повторюють антисеміти.

Я думаю, причина такої бравади «Свободівців» щодо Куніс дуже проста – вона не відповість Тягнибоку чи Мірошниченку, бо просто не здогадується про їх існування.

Довести, що слово «жид» не є образливим, Тягнибоку з Мірошниченком варто в інший спосіб – наприклад, почавши застосовувати його щодо людей, які можуть їм відповісти.

Я хочу подивитися, як Тягнибок або Мірошниченко назве «жидом» свого майбутнього колегу по парламентській опозиції Едуарда Гурвіца.

Або коли вони прийдуть на ТВі – то нехай назвуть «жидом» нового керівника каналу Віталія Портнікова.

Чи, може, Мірошниченко публічно назве «жидом» свого колишнього роботодавця Григорія Суркіса?

Або ще цікавіше – хочу подивитися, як Тягнибок з Мірошниченком назвуть «жидом» Ігоря Коломойського.

Вперед, чому ні? Це ж слово літературне! Ви ж самі пишете, що воно з мови Шевченка. Так доведіть на прикладі Коломойського, що це так!

До речі, Коломойський ще має подвійне громадянство – України та Ізраїлю. Тому «Свобода» як партія, віднині наділена владою, просто зобов'язана зупинити це порушення закону. І довести, що всі чутки про якісь особливі стосунки з цим олігархом є чорним піаром.

Чому «Свобода» буде втрачати, якщо не зміниться? Бо Київ дав партії «Свобода» кожен десятий голос на цих виборах.

У мене з десяток знайомих голосували за неї – і це справді освічені люди, банкіри, вчителі, власники будівельних компаній, журналісти. Всі вони розмовляють російською, замість вишиванок носять «Монклер» і «Кітон», а замість Донцова читають Кундеру.

Вони голосували за «Свободу» як найбільш радикальний прояв антагонізму до Партії регіонів. Їх мотивація більше схожа на поведінку виборців у Західній Європі, які на знак протесту проти «Системи» голосують за Піратську партію.

І я знаю, що ніхто з моїх знайомих не голосував за програму партії «Свобода». Багато її навіть не читали. Тому вони не знають, що партія «Свобода» вимагає:

— Встановити в паспорті та свідоцтві про народження графу «національність»;

— Забезпечити переваги вітчизняних інвесторів над іноземними у приватизації державних підприємств;

— Забезпечити, щоб державні банки становили щонайменше 30% банківського капіталу країни;

— Заборонити іноземним особам володіти контрольними пакетами будь-яких приватних банків в Україні;

— Заборонити аборти, окрім випадків, зумовлених медичними показаннями та доведених у судовому порядку фактів зґвалтування;

— Встановити кримінальну відповідальність за пропаганду наркоманії (у тому числі «легких наркотиків») та сексуальних збочень (гомосексуалізму);

— Відновити ядерний статус України, а також тактичний ракетно-ядерний арсенал держави.

Велика частина виборців «Свободи» також не читали проект Конституції, підготовлений партією, яка передбачає введення в Україні смертної кари.

Наведені пункти – це не жарти. І про ядерну зброю також. Це офіційна, чинна на сьогодні програма партії «Свобода».

Тому або Тягнибок разом із соратниками буде змінюватися, або люди рано чи пізно вчитаються в їх програму – і прозріють.

Змінюватися партія «Свобода» може почати прямо зараз – для цього Олегу Тягнибоку варто просто знайти правильні слова, щоб прокоментувати вислів «жидівка» від свого політичного соратника.

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-11-2012 11:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100