19.04.2024 00:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

США застерігають Україну щодо підвищення імпортного мита

США заявляють, що бажання України переглянути мита у межах Світової організації торгівлі можуть підірвати двосторонні торговельні відносини.

Як ідеться у повідомленні офісу Торгового представника США, занепокоєння 30 листопада 2012 року міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку під час зустрічі у Вашингтоні висловив особисто торговий представник США Рон Кірк.

«Посол Кірк висловив серйозне занепокоєння США з приводу запиту України щодо перегляду зв’язаних мит на понад 350 товарів, на які вона погодилася при вступі до Світової організації торгівлі у 2008 році. Ця акція є безпрецедентною і може підірвати багатосторонню торговельну систему, тому майже всі значні торговельні партнери України – понад третина усіх членів СОТ — приєдналися до нас з приводу цієї проблеми», — йдеться у повідомленні.

Там нагадується, що 8 листопада торговий представник США уже висловлював занепокоєння з цього приводу в листі на адресу першого віце-прем’єра України Валерія Хорошковського.

Як повідомляло раніше агентство Associated Press, якому глава МЗС дав інтерв’ю під час візиту до США, Грищенко назвав необґрунтованим занепокоєння США щодо дотримання Україною своїх зобов’язань у рамках СОТ.

У жовтні Україна звернулася до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита майже на 371 товарну лінію. Це звернення викликало стурбованість торгових партнерів України в ЄС і США.

26 листопада учасники Ради з торгівлі товарами Світової організації торгівлі (23 учасники) на своєму засіданні прийняли спільну заяву, що закликає Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних ставок.

30 листопада прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна в питанні перегляду мит у рамках свого членства у СОТ діє в рамках статуту цієї організації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-12-2012 12:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100