24.04.2024 07:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заради амбіцій Підрахуя збільшать кількість комітетів Ради

Народні депутати планують збільшити кількість парламентських комітетів з 27 до 29-ти.

Про це пише «Коммерсант-Украина» з посиланням на свої джерела.

«Парламентська більшість готується змінити постанову, прийняту тиждень тому, створивши 29 комітетів і одну спецкомісію», — пише видання.

«У нас кількість комітетів визначається не робочою доцільністю, а необхідністю поділу портфелів», — сказав лідер Компартії Петро Симоненко, який брав участь у переговорах у спікера.

«За останніми даними, передбачалося розділити комітет з питань податкової та митної політики, а також комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, з якого буде виділений комітет з підприємництва», — зазначив Симоненко.

Обидва поділених комітети входять в квоту Партії регіонів (ПР). Створені на їх основі комітети також очолять депутати ПР, зазначає газета.

Причиною дроблення комітетів стало те, що в парламенті виявилося занадто багато регіоналів, які претендують на керівні посади.

У ході переговорів про формування уряду президент вирішив залишити в Раді майже всіх віце-прем'єрів з колишнього складу Кабміну, зазначають джерела видання. Зокрема, в.о. віце-прем'єра Сергій Тігіпко претендує на посаду голови створюваного комітету з питань податкової політики.

Джерела газети також зазначають, що парламентська більшість вивчає й інші варіанти дроблення комітетів. Зокрема, пролунала пропозиція розділити комітет з питань верховенства права та правосуддя на комітет з питань правосуддя і спеціальну комісію з питань верховенства права. При цьому планується, що новий комітет очолить регіонал Сергій Ківалов.

Нагадаємо, 13 грудня 2012 року Рада затвердила перелік з 27 комітетів і однієї спеціальної комісії, які будуть діяти в новому скликанні.

Однак кілька днів тому голова Верховної ради Володимир Рибак заявив, що в парламенті нового скликання буде 30 комітетів, а не 27, як планувалося раніше.

При цьому спікер зазначив, що новий розподіл узгоджено з усіма фракціями. Тим часом в опозиції наполягають, що ще не дали своєї згоди.

Так, джерело «Коммерсант-Украина» в УДАРі зазначило, що «опозиції пропонують різні варіанти, дискусія триває». А за словами джерела у фракції «Батьківщина», остання схема поділу комітетів припускала, що «Батьківщині» відійде дев'ять постів голів комітетів, УДАРу — три, «Свободі» — один. Однак створення двох нових комітетів під керівництвом ПР порушить квотний принцип поділу керівних посад.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-12-2012 16:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100