24.04.2024 16:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович відмовив Путіну через дзвінок Баррозу?

Запланований на 18 грудня 2012 року візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації відклали. На зустрічі з Володимиром Путіним мали підписати документи про інтеграцію України до Митного союзу. Натомість українська влада заявила, що потребує додаткових консультацій.

— Причиною переносу візиту стала відмова України вступати до Митного союзу, брати на себе конкретні зобов'язання, — вважає колишній віце-прем'єр з європейської інтеграції Олег Рибачук. — Напередодні Януковичу телефонував Жозе Мануель Баррозу, голова Єврокомісії. І саме ця розмова мала величезний вплив на те, що Україна відмовилася від пропозицій Путіна. Оскільки розмову ініціював саме Баррозу, то він мав сказати нашому керманичу якісь обнадійливі речі.

Євросоюз визнав вибори в Україні. Зараз процес пішов далі — Європа продовжуватиме співпрацю, аж до підписання Угоди про асоціацію вже наступного року. Європейці знають, що Росія готова проковтнути Україну будь-якою, тому вирішили проявити активність. Це сподобалось нашому президенту. Бо інший варіант — обійми Путіна. А своє ставлення до Януковича той не раз демонстрував. Наприклад, коли в Криму проміняв Віктора Федоровича на зустріч із байкерами та вечерю на дачі Медведчука.

«Росія була дуже роздратована розмовою Януковича й Баррозу. Бо там сподівалися примусити Україну щось підписати. Так відбувається щозими. Мороз Росію надихає на „конструктивний діалог“. Але вимагають вони забагато. Хочуть газотранспортну систему, безумовний вступ до Митного союзу, вихід України з Європейського енергетичного співтовариства. Навіть для Януковича та українських олігархів це — неприйнятно.о співтовариства. Навіть для Януковича та українських олігархів це — неприйнятно», — заявив Олег Рибачук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-12-2012 10:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100