19.04.2024 15:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура перевірить смертельні вакцини сина Богатирьової

Генпрокуратура ухвалила постанову про проведення перевірки щодо дотримання законодавства Мінзоров’я при закупівлі вакцин виробництва «Фармстандарт-Біолік».

Про це в офіційній відповіді на депутатський запит БЮТівця Андрія Сенченка повідомив заступник генпрокурора Віталій Білорус, передає прес-служба нардепа.

«Відповідно до частини 3 статті 21 закону „Про прокуратуру“ заступником генпрокурора винесено постанову про проведення перевірки додержання міністерством вимог закону під час закупівлі вакцин виробництва ПАТ „Фармстандарт-Біолік“. До проведення перевірки залучено спеціалістів органів контролю», — сказано у відповіді Білоруса.

У своєму запиті Сенченко заявляв, що підприємство сина Богатирьової «Фармстандарт-Біолік» виробляє смертельно небезпечні вакцини проти гепатиту В, які МОЗ закуповує у рамках державної програми.

«З моменту, коли мати очолила відомство, бізнес Олександра Богатирьова почав розвиватися. Його фірма „Фармстандарт-Біолік“ незабаром стала одним з основних постачальників українських ліків державі. Протягом 2012 вітчизняний МОЗ провів тендери на загальну суму 1 млрд 653 млн гривень. Більшу частину з них виграло вже згадане підприємство», — йдеться у запиті.

Депутат наголошує, що за даними Держслужби з лікарських препаратів, «виробництво сумно відомих вакцин проти гепатиту В здійснює саме ПАТ „Фармстандарт-Біолік“ з критичними порушеннями умов ліцензії».

«Сьогодні препарат заборонений до використання та вилучено з обігу. Однак грошові кошти, витрачені на нього з бюджету, тому ніхто не поспішає повертати, а винні у смерті 11 українських малюків так і не були покарані. В Україні після щеплення від сина Богатирьової померло 11 дітей», — заявив Сенченко.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-01-2013 16:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100