20.04.2024 07:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юлія Тимошенко була коханкою Павла Лазаренко

На фото Тимошенко та Лазаренко

Повідомлення про підозру, яке минулого тижня було вручено Юлії Тимошенко, розкриває зміст нових обвинувачень, висунутих проти неї.

Журналісти мали можливість ознайомитися зі свідченнями, які дав один з ключових свідків – Петро Кириченко, який давно живе у Америці, але погодився на контакт з Генпрокуратурою після арешту своєї дружини в Києві. Обвинувачення починається з далекого 1995 року – часів президентства Юлії Тимошенко у корпорації “Єдині енергетичні системи”.

Прокуратура стверджує, що Павло Лазаренко допомагав корпорації ЄЕСУ та Юлії Тимошенко не безкоштовно. “За надання протекції на державному рівні, лобіювання інтересів ЄЕСУ та усунення перешкод в роботі підприємства, Юлія Тимошенко систематично перераховувала на вказані Павлом Лазаренком рахунки в банківських установах грошові кошти у сумі 50% від усіх прибутків, отриманих компанією від здійснення комерційної діяльності”, – сказано в повідомленні про підозру. Саме в цьому фрагменті слідчі вважали за потрібне вказати, що “окрім цього, Лазаренко підтримував близькі особисті стосунки з Тимошенко, перебуваючи з нею в інтимному зв’язку”. Тут слідчі також, очевидно, мають на увазі минулорічні свідчення Кириченка.

Кириченко розповів про стосунки Лазаренка та Тимошенко – зокрема, як він надавав для їхніх послуг номер у готелі “Київ”, а також як орендував трикімнатний люкс у Карлових Варах, де мешкав разом з Лазаренком, поки не приїжджала Тимошенко, заради якої він виселявся з апартаментів.

За словами Кириченка, Лазаренко сам ділився з ним подробицями інтимних стосунків з Тимошенко. Слідчі стверджують, що наприкінці 1995-го Лазаренко забезпечив корпорації ЄЕСУ статус найбільшого оптового постачальника російського газу споживачам України. Зокрема, в документі наводиться постанова Кабінету Міністрів від 22 грудня 1995 року, згідно з якою всі без винятку споживачі блакитного палива у Дніпропетровській та Донецькій області зобов’язані були купувати газ у корпорації Юлії Тимошенко. Саме це, за думкою слідчих, і призвело до конфлікту інтересів Юлії Тимошенко та впливового донецького бізнесмена та політика Євгена Щербаня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-01-2013 22:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100