20.04.2024 14:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ВО «Свобода» вже хоче ввести політичну цензуру на телебаченні?

«Свобода» активно просуватиме ухвалення законодавчих ініціатив, які змусять працювати медіа на підвищення норм патріотизму, суспільної моралі та припинять масовану атаку «чорнухи».

Про це заявив  заступник голови комітету Верховної Ради України з питань свободи Ігор Мірошниченко.

Він нагадав, що ще 2009 року Нацкомісія з питань захисту суспільної моралі уклала своєрідний суспільний договір із власниками ЗМІ та телеканалів з метою встановити певний самоконтроль щодо обмеження пропаганди насильства й розвитку духовності.

Однак керівники мас-медіа не виконують пунктів підписаної Хартії. Саме ця обставина і стала причиною для зібрання подібного громадського обговорення.

Мірошниченко зазначив, що відсутність власників ЗМІ на круглому столі свідчить – питання розвитку суспільної моралі жодним чином не хвилює керівництво медіа.

«Самоцензура для них є утопією – ці ЗМІ формувалися в умовах „дикого ринку“, тож збагачення досі є єдиним пріоритетом їхньої діяльності; про усвідомлення виховної функції, яку виконують ЗМІ, про відповідальність за морально-етичне здоров’я суспільства, на якому вони роблять мільйонні статки, не йдеться», — зазначив депутат.

Він наголосив, що провідні телеканали не несуть відповідальність перед українцями за формування суспільної системи цінностей.

«Очевидно, що в суспільстві, де замість спортсменів, діячів культури й науковців телебачення через безперервні „надзвичайні хронічки“ героїзує фігурантів кримінальних справ, поява послідовників Онопрієнка чи Мазурка куди ймовірніша, ніж продовжувачів справи Бубки або Патона», — зауважив Мірошниченко.

«Якщо зміст більшості телеканалів нашої країни формують кримінальні трилери, криваві детективи й фільми жахів про головорізів та збоченців, то годі очікувати появи в Україні нових моральних авторитетів», — заявив депутат.

«Законодавцем моди в такому середовищі стає псевдоеліта – з відповідними до телевізійних стандартів життя манерами і яскраво вираженими, ним же нав’язуваними, споживацькими цінностями», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2013 0:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100