29.03.2024 11:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Семиноженко знову відтендерив віргінській офшорці 15 мільйонів на антарктичну експедицію

Національний антарктичний науковий центр Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України 29 січня за результатами тендеру уклав угоду з фірмою «Subden Universal Ins» (Віргінські острови) на послуги з підготовки та проведення XVIIІ Української антарктичної експедиції вартістю 1,40 млн євро, або 15,20 млн грн. по курсу НБУ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Офшорна компанія повинна в січні-березні забезпечити перевезення 12 зимівників на станцію «Академік Вернадський», що на острові Галіденз, і повернення в Україну 11 зимівників, які знаходились в складі попередньої експедиції. Для нових зимівників потрібно купити авіаквитки за маршрутом Київ-Буенос-Айрес-Ушуайя та назад. Також потрібно забезпечити перевезення 15 вчених сезонного загону морським шляхом.

Віргінський офшор «Subden Universal Ins» отримує підряди на підготовку українських експедицій щонайменше три роки. В 2012 та 2011 роках послуги фірми коштували по 1,35 млн євро. Тоді до складу експедицій входило по 11 зимівників.

Фірма-постачальник має забезпечити зимівників витратними матеріалами, обладнанням і харчами на весь час дії експедиції, у тому числі передбачено 1,5 т картоплі, 50 кг сала, півтони свинячої вирізки, 40 літрів горілки, 222 літри пива та інших продуктів. Продукти для зимувальників закуповуються коштом державного бюджету.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Амкріс». Засновниками української фірми є Олег Гапон та ТОВ «Новінтех». Олег Гапон станом на квітень 2010 року був відомий як акціонер харківського «Інноваційно-промислового банку» разом з директором Держагентства з питань науки Володимиром Семиноженко, який є розпорядником  коштів на антарктичну експедицію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-02-2013 9:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100