19.04.2024 15:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Друзі Тігіпка розтендерять ще 6 мільйонів на озелененні Луцька

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради Волинської області 15 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «М.Ж.К.» на послуги благоустрою та озеленення міста в 2013 році на суму 5,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брало також участь ТОВ «Ампер-3», яке пропонувало послуги за 4,60 млн грн. Однак дешевша біль ніж на мільйон заявка була відхилена через невідповідність кошторисів і розрахунків технічній специфікації та нормам використання ресурсів.

Відтак єдиним конкурентом було комунальне підприємство «Зелене господарство м. Луцька», яке з 2010 року послідовно програє усі тендери компанії «М.Ж.К.».

Разом з тим, в 2011 році тимчасова контрольна комісії міськради з питань перевірки діяльності комунальних підприємств з’ясувала, що «М.Ж.К.» після перемоги на тендері планувало на умовах субпідряду залучити комунальне «Зелене господарство» для виконання робіт, передбачених у тендері.

Засновником компанії «М.Ж.К.» є Валерій Ковалюк, якого називають однокурсником Сергія Тігіпко. Мер Луцька Микола Романюк сам сказав, що є давнім приятелем Тигипка. В 2000 році Тигипко у якості міністра економіки очолював міжвідомчу комісію з реформи житлово-комунального господарства. До складу комісії входив і Ковалюк.

З 2010 року, коли Сергій Тігіпко пішов на роботу в уряд, ТОВ «М.Ж.К.» отримало підряди на загальну суму 21,21 млн грн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-02-2013 12:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100