19.04.2024 02:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Молодь проти останньої редакції законопроекту про протести в Україні

Молодіжні організації вимагають від української влади прибрати скандальний законопроект про протести в Україні No.0918 (екс-2450) з проекту постанови про порядок денний другої сесії Верховної Ради сьомого скликання, і радять «забути про нього, як про страшний сон».

Інакше молодь обіцяє знову вдатись до масових всеукраїнських протестів проти спроб «різнокольорової» влади ухвалити цей закон, як вже робили це у 2010 та 2012 роках.

Лідери молодіжного руху Катерина Чепура (Відсіч), Сергій Мовчан (Пряма Дія), Максим Кицюк (Фундація Регіональних Ініціатив) та Дмитро Сінченко (Рух Державотворців) у своїй заяві наголошують: вони на власному досвіді прекрасно знають, що влада роками створювала системні проблеми з реалізацією права на мирні зібрання. Проте навіть судові заборони наразі не здатні перешкодити протестам, оскільки в кожному з регіонів України мирних зібрань відбувається в сотні разів більше, ніж влада встигає заборонити. Тому громадскість хоче вберегти свободу зібрань від вітчизняних законотворців, щоб ті не погіршили існуючу практику.

Громадські активість наголошують, що влада обманює, коли каже, буцім прийняття саме спеціального закону суто про протести є «єдиним шляхом виходу з системних проблем». Значно безпечнішим, зокрема, є шлях виправлення того, що вже зараз цим протестам  заважає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-03-2013 8:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100