26.04.2024 17:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Судове свавілля режима Януковича щодо позбавлення 3 нардепів мандатів обговорюватимуть у Європарламенті

Європарламент на пленарному засіданні має намір обговорити українське питання за участі Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон.

Українське питання заплановане до обговорення 13 березня 2013 року в рамках пленарного засідання Європарламенту, яке пройде в Страсбурзі.

Очікується, що Ештон виступить із заявою, після чого пройде дискусія без прийняття резолюції.

За словами співрозмовника, ініціатором українського питання стала Європейська народна партія, яка внесла його до порядку денного у Брюсселі в рамках конференції президентів (керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент, віце-президенти парламенту і президенти парламентських груп) за прискореною процедурою.

«Це було зроблено після того, як стало відомо про рішення суду, яким Сергія Власенка позбавили депутатського мандата», — розповів співрозмовник.

Крім того, в той же день — середу — відбудеться засідання делегації Європарламенту у зв'язках з Україною, в рамках якого буде обговорюватися порядок денний Комітету співробітництва Україна-ЄС, запланованого на 5 квітня в Києві.

Делегацію Європейського парламенту очолює депутат від Польщі Павел Коваль.

Разом з тим, Верховна Рада досі не сформувала свій склад делегації.

Як відомо, Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень Павла Балогу, Олександра Домбровського та Сергія Власенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-03-2013 11:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100