29.03.2024 09:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Агрохолдинг Бахматюка продає свої активи у США

Агрохолдинг UkrLandFarming продає свої активи з виробництва курятини в США.

Про це повідомив глава холдингу Олег Бахматюк, передає «РБК-Україна».

«Поставили на продаж. За скільки продамо, стільки й буде», — сказав він.

Бахматюк пояснив, що причина продажу активів у США — перенасиченість внутрішнього ринку курятини товарами південноамериканських виробників, переважно, бразильських.

«Ринок досі не відновився», — зазначив Бахматюк.

Раніше повідомлялося, що близько 130 фермерів зі штату Північна Кароліна (США) подали до суду на українську компанію Omtron USA, яка є філією відомого агрохолдингу «Авангард» Олега Бахматюка, за порушення умов контракту. Про це писала редактор The Business journal Амі Домінелла Браун.

Як повідомляв автор, у лютому 2011 року компанія Олега Бахматюка в рамках розширення бізнесу набула в США частину активів збанкрутілої американської компанії з переробки свійської птиці Townsends Inc. за $ 24,9 млн. Обов'язковою умовою покупки було погашення боргів та підвищення продуктивності двох птахофабрик, розташованих у містах Сайлер Сіті і Моксвілл, штаті Північна Кароліна, США. Але цього так і не відбулося, повідомляє американське видання. Через п'ять місяців після укладання угоди український підприємець закрив всі заводи і оголосив про банкрутство компанії.

Простий заводів в Моксвілле, як повідомляв Business Journal у жовтні 2011 року, створив хвилевий ефект, який торкнувся не тільки 479 працівників заводу, але й торкнувся сусіднього округу Рандольф. У цьому окрузі розміщені близько третини з 150 фабрик, які поставляли різну продукцію на заводи Таунсендс.

Заводи простоюють вже більше року, і деякі з фермерів були змушені продати обладнання, щоб залишитися на плаву. Тепер вони вимагають відшкодування матеріального збитку від Omtron USA за порушення умов договору. Цей крок, у свою чергу, змусив компанію Бахматюка розпочати процедуру банкрутства з метою уникнення додаткових витрат.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-03-2013 19:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100