25.04.2024 12:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини

Неприпустимо, щоб людина, яку Європейський суд визнав порушником прав людини в Україні одночасно звітувала щодо ситуації дотримання Європейської конвенції з прав людини у ПАРЄ. Про це у своєму блозі на ECHR Blog (Блог Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод) пише професор Нідерландського інституту з прав людини Університету Утрехта Антуан Безе.

«У рішенні щодо справи Волкова Суд (Європейський суд з прав людини — ред.) зазначає, що С.К. (Сергій Ківалов) був і головою парламентського комітету з питань правосуддя, і членом Вищої ради юстиції, двох інститутів, які відіграли ключову роль у звільненні судді Волкова не у відповідності з Європейською конвенцією з прав людини. Суд згадує «виявлення особистих пристрастей» (пункт 117) з боку деяких членів Вищої ради юстиції, а також про те, що Ківалов  «можливо, не діяв неупереджено» в ролі голови парламентського комітету (пункт 119). Крім того, Ківалов був одним з трьох членів цього комітету, які «подали заяву до Вищої ради юстиції з проханням почати розслідування щодо можливих порушень з боку заявника» і таким чином почав розкручувати справу», — відмічає Безе.

«Незалежно від якості звіту, який, швидше за все, буде таким же як і попередні, ПАРЄ, можливо, захоче з цього приводу провести обговорення неоднозначних повноважень доповідача. Врешті досить цікаво щонайменше те, що одну з осіб, яка, на думку Європейського суду, є джерелом порушення прав людини, просять розглянути проблеми з правами людини та застосування Європейської конвенції з прав людини в ПАРЄ – одній з інституцій Ради Європи», — пише правозахисник.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2013 12:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100