29.03.2024 13:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гауляйтер Попов бреше, що «повністю» очистив Київ за півтори доби

 

Голова Київської міської адміністрації звинуватив засоби масової інформації у тому, що неправильно висвітлювали ситуацію в Києві під час сніжної стихії та не попередили про неї.

Про це він заявив в ефірі Шустер LIVE.

«Знаєте, цей рік був для Києва дуже особливим. Сніг у нас був, якщо не кожен день, то через день. Насправді ми отримували за зиму повідомлень десь біля 50 про ті чи інші негаразди, які були з погодою», — почав Попов. «І те, що ми в минулу п'ятницю мали біду, насправді біду, такого ніколи не було (це не мої слова – фахівці кажуть)…», — заявив він.

«Що роблять люді нормальні, коли біда? Вони об'єднуються. Давайте подивимося, що у нас сьогодні насправді. Насправді ми тільки погане зараз показуємо. У нас уже сформована така думка про Київ (…), що ні пройти ні проїхати», — сказав Попов.

«Так я вам скажу всім, що за півтори доби, максимум дві, в Києві була поновлена життєдіяльність повністю. Повністю. І в цьому брало участь більше 20 тисяч людей – це і військові, це і міністерство надзвичайних ситуацій, це і житлово-комунальне господарство… люди не спали по декілька ночей», — додав глава КМДА. «А де на центральних каналах, хотів би я запитати, хоч одну людину показали цю. Хоч одну, а тільки хаять, хаять, хаять. Кінець кінців, це що нас об'єднує?», — обурився він.

«Чому ми маємо таку ситуацію? Тому, що ми за всі роки незалежності не відбудували місцеве самоврядування. У нас немає навіть основної основи її – фінансової. Ви запитайте у будь-якого мера міста, коли останнім часом були придбані ті чи інші дорожні механізми», — сказав Попов.

«Кажуть, зійшов асфальт. Люди, ну ви що, з неба впали? Ми цей асфальт клали 20-30 років тому. Він відпрацював три норми. Ви що від нього хочете? І в цьому винна сьогоднішня влада… Ну совість то майте врешті-решт!», — продовжив чиновник.

«Щодо місцевого самоврядування і об'єднання – тут депутати присутні, до уряду звертаюсь, тих, хто керує сьогодні регіонами і містами – ну, давайте об'єднаємося, давайте вирішимо одне, невеличке, але саме головне питання. Давайте дамо ресурс на місцеве самоврядування, і тоді будете з нас питати, чому з десяти сніжинок одна впала на землю, і ми будемо за це відповідати», — сказав Попов.

«Тоді ви будете в нас питати, чому у нас не спрацювала техніка, якої у нас немає, і таке інше. А сьогодні ми маємо таку ситуацію, яку маємо, і я б не шукав винних, давайте думати, як з неї вийти. Тому, що завтра може повторитися. І точно так буде, а може ще й гірше. Хто би що не казав, система спрацювала, і я дуже вдячний, наприклад військовим, МВС, МНС. Без них би Київ не впорався з цим. Немає техніки, яка би могла допомогти. У військових – і то в обмеженій кількості», — додав він.

«Колеги, якщо ми любимо Київ і Україну, давайте об’єктивно до цього відноситися. Критика – це правильно, я цю критику сприймаю, і треба владу критикувати, тому, що вона повинна працювати краще і краще… Але давайте ж бути в тому числі об’єктивними і розуміти, в який час ми живемо і як ми живемо…», — заявив Попов.

«Незважаючи на те, що всі ЗМІ знали про це (наближення снігопадів), але дали інформацію тільки одиниці, в даному випадку, комунальні (ЗМІ)», — підкреслив чиновник.

Як відомо, через сніжну стихію, яка охопила Київ 22-23 березня 2013 року, Попова не раз закликали подати у відставку.

Також голова київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що був у відрядженні у Відні у пік снігопаду в ніч з 22 на 23 березня 2013 року. Він також уточнив, що в поїздку взяв із собою дружину.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2013 14:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100