19.04.2024 15:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ЦВК оголосить довибори по округу N224 у Севастополі

18 квітня ЦВК має намір оголосити довибори у Верховну Раду по вакантному округу N224 у Севастополі.

Про це пише газета «Комерсант».

«Дуже велика ймовірність, що рішення ми приймемо вже в четвер», — заявив перший заступник глави ЦВК Андрій Магера.

Співрозмовник видання у ЦВК завірив, що голосування в Севастополі буде призначено на 16 червня.

Магера тим часом відзначив, що в тексті постанови не буде зазначена дата, і теоретично вибори можуть бути перенесені на 23 червня.

«Ми не можемо вказати дату у своєму рішенні. Закон каже, що вибори повинні відбутися в останню неділю 60-денного строку з моменту публікації рішення, при цьому строк його підготовки до публікації не обмежений», — сказав він.

Основні учасники виборів уже відомі. Фаворитом перегонів вважається екс-глава апарата місцевого осередку Партії регіонів Галина Гордієнко, яка зараз працює заступником керівника апарата першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

«Швидше за все ПР висуне Гордієнко. Вона вважається представником „сім'ї“ через дружбу із дружиною Віктора Януковича-молодшого», — розповів виданню голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

«Місцеві „регіонали“ не в захваті від її висування й більше підтримують кандидатуру Сергія Савенкова, першого заступника голови міської держадміністрації. Ще один претендент на посаду від ПР — бізнесмен Євгеній Казьмін».

«КПУ швидше за все буде висувати Василя Пархоменка, керівника парторганізації в Севастополі», — розповів співрозмовник в КПУ.

«Опозиція визначить єдиного кандидата. У нас є свій претендент, але ми не називаємо його до погодженого рішення трьох партій»,— сказала прес-секретар УДАРа Оксана Зинов'єва.

Видання припускає, що опозиція швидше за все виставить кандидата від УДАРа Дмитра Білоцерковця, який на міських довиборах одержав небачений результат для опозиційних сил у Севастополі (28,5%).

Головним же конкурентом для кандидатів від парламентських сил швидше за все стане член «Російського блоку» Дмитро Белик. На чергових парламентських виборах в окрузі N224 він посів друге місце (27,8%), поступившись лише Павлу Лебедєву.

Як відомо, народний депутат по цьому округу Павло Лебедєв у жовтні 2012 року очолив Міністерство оборони.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-04-2013 10:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100